Antigoné: Szophoklész?
Sziasztok! Fogalmazást kell írnom amiben soha sem voltam jó.
Témája: Tegyünk igazságot Antigoné és Kreón vitájában. Védőbeszédet kell írni Antigoné vagy Kreón mellett. Nem várom el,hogy megirjátok helyettem az egészet de nem tudom,hogyan kezdhetnék bele vagy mit írhatnék. egy A/4 es oldalnak kell lennie :S
bevezetésbn írj néhány szót magáról a műről.
Irj arról , hogy a műben ki a két szereplő
Inkább Antigonét válaszd. Azt fejtsd ki, hogy a halottat el kell temetni parancs miért mmagasabb rendű a hatalom szavánál.
"nem tudom,hogyan kezdhetnék bele vagy mit írhatnék"
Például kezdhetnél azzal, hogy eldöntöd ki mellett akarsz érvelni. Én Antiganyét választanám, mert jól tudok vele azonosulni. Pont lesz@rnám, hogy mit dadog a király. Halott testvért el kell temetni. Pont. Ha a királynak ez nem tetszik ne nézze. Pont.
Na jó de tényleg normálisan írd le, hogy Antigoné az Isteni törvényeknek engedelmeskedett mikor elhantoltatta testvérét stb. stb.
Túl szigorú büntetést szabott ki Kreon (halált)
Ez nem állt arányban azzal a vétséggel,hogy valaki megpróbálta eltemetni a holtat
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!