Antigoné: Szophoklész?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Fogalmazást kell írnom amiben soha sem voltam jó.

Témája: Tegyünk igazságot Antigoné és Kreón vitájában. Védőbeszédet kell írni Antigoné vagy Kreón mellett. Nem várom el,hogy megirjátok helyettem az egészet de nem tudom,hogyan kezdhetnék bele vagy mit írhatnék. egy A/4 es oldalnak kell lennie :S

2013. nov. 19. 17:42
 1/5 anonim ***** válasza:

bevezetésbn írj néhány szót magáról a műről.

Irj arról , hogy a műben ki a két szereplő

Inkább Antigonét válaszd. Azt fejtsd ki, hogy a halottat el kell temetni parancs miért mmagasabb rendű a hatalom szavánál.

2013. nov. 19. 17:53
 2/5 anonim válasza:

"nem tudom,hogyan kezdhetnék bele vagy mit írhatnék"

Például kezdhetnél azzal, hogy eldöntöd ki mellett akarsz érvelni. Én Antiganyét választanám, mert jól tudok vele azonosulni. Pont lesz@rnám, hogy mit dadog a király. Halott testvért el kell temetni. Pont. Ha a királynak ez nem tetszik ne nézze. Pont.

Na jó de tényleg normálisan írd le, hogy Antigoné az Isteni törvényeknek engedelmeskedett mikor elhantoltatta testvérét stb. stb.

2013. nov. 19. 17:55
 3/5 anonim ***** válasza:

Túl szigorú büntetést szabott ki Kreon (halált)

Ez nem állt arányban azzal a vétséggel,hogy valaki megpróbálta eltemetni a holtat

2013. nov. 19. 22:27
 4/5 anonim ***** válasza:
Sajnos Kreonnak nagyon nagy hatalma volt, mert uralkodó létére elrendelhette, hogy halállal "lakoljon" az, aki a holtat el meri temetni, holott ez hozzátartozói felelősség, magánügy. Egy uralkodó bocsásson ki rendeletet olyan témában, ami a közösségre vonatkozik, de ne üsse bele az orrát valakinek a családi ügyeibe
2013. nov. 19. 22:30
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm Mindenkinek. 4-es lett :)
2013. dec. 8. 20:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!