Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Milyen fogalmazást írhatnék a...

Milyen fogalmazást írhatnék a 'haragról'?

Figyelt kérdés
egy kb. egy A/4 - es oldalnyi kéne a haragról.miröl írak? adjatok ötletek ! holnapra kéne .
2009. nov. 16. 14:59
 1/5 anonim ***** válasza:
Bevezetésként meghatározod, hogy mi a harag, miért szoktunk haragudni. Utána leírsz néhány esetet, amikor te vagy hozzád közel állók haragudtak: itt leírod az egész történetet. Folytatod azzal, hogy milyen érzés haragudni, és hogy érdemes-e haragudni, a haragot fenntartani. Végül összefoglalod, hogy nem jó haragudni. Jobb megbocsátani.
2009. nov. 16. 15:17
 2/5 A kérdező kommentje:
köszi :) de valami kitalált dolog kéne. ilyen fogalmazás. :)
2009. nov. 16. 15:19
 3/5 anonim ***** válasza:

Ó, harag, mi vagy Te, mondd!

Most derülten felnevetek, nem értem, miért reszket oly sok arc, ha látni vél. A messzi távolba tűntél!

De jaj, most felfedezni vélem oly szende arcodon írásom olvasásakor az apró szikrákat: szemed pupillája szűkülni látszik, résnyire húzod össze elborulva, arcod pírja előtűnik, felpiroslik, tüzesedik. Ó, mit tettem én, áldozat. Hogy is merhettem e szót: HARAG, így megcsúfolni most!

A sors legyen hozzám ma kegyes, a tanárom pedig ötletes, hogy e mű olvasása haragvó arcán öröm s derű pírját csalja elő. Rajta hát!

2009. nov. 16. 15:19
 4/5 anonim ***** válasza:
Írhatsz mesét is a haragról, de lehet fogalmazást írni arról is, ami megtörtént.
2009. nov. 16. 16:28
 5/5 A kérdező kommentje:
vmi 'mesét' szeretnék csak nem tudom milyet, az alapsztorit.
2009. nov. 16. 17:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!