Hogyan reflektáljak?
Egy oldalt kell írni erről:
"Ezért is őrzik meg a világ tárgyai ebben a költészetben testszerűbb, maradandónak mutatkozó arculatukat: Babits nemcsak sejtetni, hanem még inkább láttatni akar, mégpedig a nyelvi műalkotás artisztikus rendjébe foglaltan láttatni. Igaz, első periódusában nem egyszer modorossá lesz, ahogy tudását fitogtató bravúrral alakít ki változatos versformákat, játszik rímmel és alliterációval, zsongító ritmikával és hideg fegyelmű mértékkel, egymásnak ellentett vagy egymáshoz simuló hangokból szerkesztett sorokkal. Mindezzel együtt azonban jórészt övé az érdem, hogy- a romantika szertelen érzelemkifejezésével, a nép-nemzeti iskola mind igénytelenebbül dalszerű verselésével, elbeszélő jellegével szemben- a magyar lírában ismét tudatosodik, hogy a költészet egyúttal alkotás is: valaminek a létrehozása. Ennek nála etikai tartalma is van."
Egyáltalán hogy kell nekikezdeni? És miket írjak bele?
Reflektálásnál az egyéni, saját és szubjektív vélemény számít, de fontos, hogy minden állításodat jól megalapozd és érvekkel, példákkal támaszd alá. Tehát NE így nézzen ki, hogy ,,Szerintem jó Babits költészete, mert szép verseket írt." :D
Emellett ügyelj a választékos szókincsre, szakszavak használatára is.
(Nem tudom, hogy ez emelt szintű érettségis házi, vagy csak úgy, én az emelt szintűből indultam ki, mert mikor arra készültem, rengeteg ilyet kellett írnom, és ezek rögződtek belém.)
Köszi a választ.
Emeltes házi, igen.
És hogy kezdjem el? Írjak valamit a korról?
És az idézet minden állítására külön írjak valamit?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!