Mi értelme továbbtanulni, elvégezni a mérnökieket azért hogy egy szakács 2-3x keressen többet az értelmiségiektől?
Az a szakács nem egy kezdő és nem tehetségtelen.
Olyan jövedelemmel olyanok rendelkeznek akik Mesterek a főzés terén.
Bárhogy nézem egy elismert mérnök többet keres mint egy szakács kivéve.. ha nem híres sztár séfekre gondolsz.. mint pl: Jamie Oliver stb.
ja, ez így működik. :)
a 120ból 1év múlva lesz 150 jó esetben, arra 1 évre pedig 180. és itt megálltál, ennyi a történeted. :)
Attól függ milyen mérnök vagy. Ha szorgalmasan tanul valaki, és mondjuk a BME-n végez, akkor egy villamosmérnök pályakezdőként 220-at visz haza (hivatalos statisztika alapján)! De a gépészmérnökök is átlagban 150-el kezdenek. ÉS továbbra is hozzáteszem, ezt már a leadózott összeg.
Egy barátom egy magyar informatikai cégnél kezdett 200 körül, 5 év múlva már fél millió felé emelkedett a nettó keresete.
Simán elérhető, de csak azoknak akik tényleg akarják.
Szóval a szakács csak idióta lehet??!
Elég sokat kell tanulni ahhoz, hogy valaki jó szakember legyen és egy szakács tudja mi az a fizikai munka amiért meg kell küzdeni, hogy az öltönyös "értelmiségi" mérnök zabálni tudjon...Aki jó esetben aludt az előadásokon...
Tudom mert mérnökből lettem szakács...Minden idióta akit kicsit is konyított a dologhoz eljutott a diplomáig...Jó tanult. De ne hidd azt hogy a szakmunkásnak nem kell...
És kérdem én, miért az kapjon több fizetést aki napi 8, max 10 órát dolgozik egy asztal előtt ülve (vagy akár csak otthon) mint az aki napi 12-16 órákat áll és melózik folyamatosan???
Mindkettőnknek más az életcélunk és az elképzelésünk a jóról. De én sem szidlak téged diplomás mérnököt mert nem keresek annyit mint te, vagy bármi másért. Te vállaltad, és tudtad, hogy ez lesz. Aki szakácsnak megy is tudja hogy jól lehet vele keresni csak nagy ára van. nagyobb mint egy mérnöknek én azt gondolom, de szólj ha tévedek és te is az ünnepnapokon, hétvégén és nyáron, meg a szünetekbe dolgozol a legtöbbet megállás nélkül heti 1 pihenőnappal (jó esetben)...
És azért, hogy elismerjenek a szakmába hidd el hogy mi a legaljáról kezdjük!! Ha nagyképű vagy és panaszkodsz (pl a fizetésed miatt ) kirúgnak. De a suli után nem várja senki hogy egyből Chef-ek legyünk, max egy új segédszakács... majd évek mulva ha megjártuk a ranglétrát...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!