Az lenne a feladatom hogy egy kb 15 mondatos fogalmazast irjak az alábbi szavakkal de sejtelmem sincs mirol írjak?
Karola mielőtt torna óra előtt a táskájába tette a pénztárcáját, de később nem találta ott. A gyanú rögtön a mindenkitől kiközösített Rékára terelődött.
A tanítónéni nem hallgatott a gyerekek vádjaira, mivel Rékát már kétéves kora óta ismeri, mellesleg kitűnő tanuló volt, talán e miatt közösítette ki a többi gyerek.
- ez az állapot tarthatatlan - gondolta a tanítónéni. - valamit csinálnom kell, hogy Réka beilleszkedjen.
- Én nem hiszem, hogy Réka volt a tettes. - mondta az osztálynak.
Az osztály felzúgott. Nem akarták elfogadni Réka ártatlanságát. Sőt sokan állították, hogy látták, ahogy Réka tornaóra előtt vissza lopódzik a terembe.
- Én biztos vagyok benne, hogy nem Réka a tettes. - mondta ismét a tanítónéni.
- Miért nem kutatjuk át a táskáját? - kérdezte egy gyerek.
Réka már készségesen nyújtotta oda a táskáját a tanítónéninek, de a tanítónéni visszatartotta:
- Csak akkor nézhetjük át Réka táskáját, ha mindenki táskáját átnézhetjük.
A gyerekek ismét zúgolódni kezdtek, de a hamar abban hagyták, mert megrázkódott a szekrény. A tanítónéni odalépett. A szekrényben a IV.A osztály Mariskája bujkált.
- Mit keresel itt Mariska, miért nem vagy az osztályodban? - kérdezte a tanítónéni.
- A tanítónéni hazaengedte az osztályt, de én Rékával szeretnék hazamenni, és gondoltam, hogy megvárom míg ő is végez. - mondta a kislány.
- Ez már a harmadik ilyen eset Mariska - mondta a tanítónéni - többet ne forduljon elő. Mióta vagy a szekrényben?
- 40 perce vagyok itt. - mondta a kislány.
- Véletlenül nem tudod, hogy ki lopta el Karola pénztárcáját? - kérdezte a tanítónéni. - Réka volt?
- Ugyan. - mondta a kislány lekicsinylően, miért lopná el Réka Karola pénztárcáját.
- Ha ilyen biztosan állítod, akkor azt is tudod, hogy ki lopta el? Ha elmondod, hogy ki volt megígérem, hogy nem szólok a tanítónénidnek erről az újabb csínyedről. - mondta a tanítónéni.
- Senki. - válaszolta a kislány. Kb. 30 perccel ezelőtt hallottam, hogy visszajön valaki az osztályba. Kikukucskáltam a szekrény egyik repedésén, és láttam, hogy Karola jött vissza Margittal az osztályban. Karola kivette a pénztárcáját a táskájából, oda adta Margitnak, aki a saját táskájában tette, közben arról beszéltek, hogy a pénztárca eltűnését Rékára fogják fogni.
- Ez hazugság! - kiáltott fel a két kislány olyan hangosan, hogy még a visszhang is hallatszott.
- Na szépen vagyunk. - mondta a tanítónéni, oda lépett Margit táskájához, felemelte, és kivette belőle az eltűnt pénztárcát.
- Akkor ez mi? - kérdezte a tanítónéni, és leszidta a két lányt.
- Szép kis gyűjtemény ez az iskola. Az egyik osztály diákja egy másik osztály szekrényében bujkál, a diákok két rossz lány miatt megvádolnak egy ártatlant, az ártatlan meg egy szót sem emel a saját védelmére, de megígérem, de nincs mit tenni.
A tanítónéni beírta a két lány nevét a könyvecskéjében. Az többi óra pedig úgy folytatódott mintha semmi sem történt volna. Matematika órán elhangzott egy dicséret is, mert Réka jól oldott meg egy nehéz feladatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!