Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Az lenne a feladatom hogy egy...

Az lenne a feladatom hogy egy kb 15 mondatos fogalmazast irjak az alábbi szavakkal de sejtelmem sincs mirol írjak?

Figyelt kérdés
Állapot, gyanú, ígér, bújkál, lopódzik, visszhang, kicsinyell, kitűnő, gyűjtemény, dícséret. Ha valaki nagyon jo az ilyen törtenet írásban vagy csak unatkozik annak nagyon megköszönném a segítségét :)
2013. okt. 16. 21:18
 1/3 A kérdező kommentje:
FONTOS LENNE!
2013. okt. 16. 21:24
 2/3 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de nem fogok egy magyar fogalmazást megírni helyetted, főleg egy ilyet nem, ha egy ilyen nem megy, akkor nem fog menni a felmérő sem. Küzdeni kell vele, különben sosem fog menni.
2013. okt. 16. 21:32
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Karola mielőtt torna óra előtt a táskájába tette a pénztárcáját, de később nem találta ott. A gyanú rögtön a mindenkitől kiközösített Rékára terelődött.

A tanítónéni nem hallgatott a gyerekek vádjaira, mivel Rékát már kétéves kora óta ismeri, mellesleg kitűnő tanuló volt, talán e miatt közösítette ki a többi gyerek.

- ez az állapot tarthatatlan - gondolta a tanítónéni. - valamit csinálnom kell, hogy Réka beilleszkedjen.

- Én nem hiszem, hogy Réka volt a tettes. - mondta az osztálynak.

Az osztály felzúgott. Nem akarták elfogadni Réka ártatlanságát. Sőt sokan állították, hogy látták, ahogy Réka tornaóra előtt vissza lopódzik a terembe.

- Én biztos vagyok benne, hogy nem Réka a tettes. - mondta ismét a tanítónéni.

- Miért nem kutatjuk át a táskáját? - kérdezte egy gyerek.

Réka már készségesen nyújtotta oda a táskáját a tanítónéninek, de a tanítónéni visszatartotta:

- Csak akkor nézhetjük át Réka táskáját, ha mindenki táskáját átnézhetjük.

A gyerekek ismét zúgolódni kezdtek, de a hamar abban hagyták, mert megrázkódott a szekrény. A tanítónéni odalépett. A szekrényben a IV.A osztály Mariskája bujkált.

- Mit keresel itt Mariska, miért nem vagy az osztályodban? - kérdezte a tanítónéni.

- A tanítónéni hazaengedte az osztályt, de én Rékával szeretnék hazamenni, és gondoltam, hogy megvárom míg ő is végez. - mondta a kislány.

- Ez már a harmadik ilyen eset Mariska - mondta a tanítónéni - többet ne forduljon elő. Mióta vagy a szekrényben?

- 40 perce vagyok itt. - mondta a kislány.

- Véletlenül nem tudod, hogy ki lopta el Karola pénztárcáját? - kérdezte a tanítónéni. - Réka volt?

- Ugyan. - mondta a kislány lekicsinylően, miért lopná el Réka Karola pénztárcáját.

- Ha ilyen biztosan állítod, akkor azt is tudod, hogy ki lopta el? Ha elmondod, hogy ki volt megígérem, hogy nem szólok a tanítónénidnek erről az újabb csínyedről. - mondta a tanítónéni.

- Senki. - válaszolta a kislány. Kb. 30 perccel ezelőtt hallottam, hogy visszajön valaki az osztályba. Kikukucskáltam a szekrény egyik repedésén, és láttam, hogy Karola jött vissza Margittal az osztályban. Karola kivette a pénztárcáját a táskájából, oda adta Margitnak, aki a saját táskájában tette, közben arról beszéltek, hogy a pénztárca eltűnését Rékára fogják fogni.

- Ez hazugság! - kiáltott fel a két kislány olyan hangosan, hogy még a visszhang is hallatszott.

- Na szépen vagyunk. - mondta a tanítónéni, oda lépett Margit táskájához, felemelte, és kivette belőle az eltűnt pénztárcát.

- Akkor ez mi? - kérdezte a tanítónéni, és leszidta a két lányt.

- Szép kis gyűjtemény ez az iskola. Az egyik osztály diákja egy másik osztály szekrényében bujkál, a diákok két rossz lány miatt megvádolnak egy ártatlant, az ártatlan meg egy szót sem emel a saját védelmére, de megígérem, de nincs mit tenni.

A tanítónéni beírta a két lány nevét a könyvecskéjében. Az többi óra pedig úgy folytatódott mintha semmi sem történt volna. Matematika órán elhangzott egy dicséret is, mert Réka jól oldott meg egy nehéz feladatot.

2013. okt. 16. 22:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!