Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » 2012-es októberi nyolcadikos...

2012-es októberi nyolcadikos Bolyai matek feladat? Matekleckének kaptuk.

Figyelt kérdés

A négyes feladatról lenne szó. Letöltés (PDF)

Sajnos csak így PDF fájlban van meg, én meg nem tudom, hogy ezzel mit kéne kezdenem. De ha valaki megkeresné nekem a neten vagy valahol és elmagyarázná annak nagyon örülnék.

2013. okt. 7. 20:06
 1/6 anonim ***** válasza:
Megyei vagy országos?
2013. okt. 7. 20:38
 2/6 anonim ***** válasza:

Jelöljük a kis trapéz hosszabbik alapját a-val, a rövidebbik alapját c-vel. A ferde szár legyen b, a merőleges szár legyen d.

A kis "házikót" körbejárva a trapéz oldalait kell összeadogatni.

Lesz azonban két kis "perem" és a tetőn a "kémény" mellett egy kis darab, amiknek nem egyértelmű a hossza, de ezeket is felírhatjuk:

a két perem összesen: 2a-(a+c)=a-c

a kis darab: c-d

vegyük sorra az egyes határolóéleket:

alap: a+c

falak: 4d

peremek: a-c

két szár: 2b

bal tető: c

kémény: a+b+c

kis darab: c-d

ha ezeket most összeadjuk:

3a+3b+3c+3d=3(a+b+c+d)=3*13=39

2013. okt. 7. 20:51
 3/6 anonim ***** válasza:

Indultok a Bolyain ti is?

Melyik körzet?

Én készítek épp egy jó kis csapatot a Bp. X-XIV. kerületek körzetében (Szt.István és Radnóti...).

2013. okt. 7. 20:53
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ, már értem is :) igen, mi is indulunk, Pest megye északi körzet, vagyis mi Dunakesziről megyünk már negyedjére. Eddig 2x voltunk 14. helyezettek, egyszer pedig egy másik csapattal ötvenedikek... :D
2013. okt. 7. 21:05
 5/6 anonim ***** válasza:

A kis csapatom tavaly itt 2-ik lett, de nem jutottak a döntőbe.

Az egyikük a Zrínyin márciusban orzságos döntős lett, vele idén megpróbálják a Bolyai döntőjét is.

Hajrá!!!

2013. okt. 7. 21:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Huh nagyon okos lehet és köszönöm :) hajrá neki is :)
2013. okt. 7. 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!