Segít valakí? megoldani a számitásokat
az első feladat
az alábbi adatok ismeretében számítsa ki a konyha leltáreredményét nettó beszerzési áron Állapítsa meg nettó áron hogy hiány vagy többlet keletkezett e a konyhán áfa 27 %
nyitókészlet 120 E FT
vételezés a raktárból 1176 E ft
selejt 9 E FT
visszáru a raktárnak 12 E FT
leltár szerinti zárókészlet 105 E FT
BRUTTÓ ÉTEL BEVÉTEL 2430 E FT
ÁSZ %
Készentartási veszteség 0,5 %
2 feladat A nyilván tartás szerint az ételek elkészítéséhez 52907 E FT
értékű nyersanyagot szereztek be nettó beszerzési áron
január 1 2380 E ft
április 1 2270 E ft
július 1 2515 E FT
OKTÓBER 1 1985 E FT
DECEMBER 31 2460 E FT
A vizsgált időszakban a selejt értéke 97 E ft visszáru a szállítónak értéke 122 E ft volt áfa nélkül
számísdki üzlet készletgazdálkodási mutatóit fsn,fsf
A vállalkozó a következő évre a forgásnapok számának 12%/ os javulását tervezi mekkora átlagkészletet kell terveznie
ha az elábé változatlan maradna?
hány%-os az átlag készlet tervezet változása
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!