Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Ha egy 5-6 oldalas tanulmányt...

Ha egy 5-6 oldalas tanulmányt kellene írni a Harry Potter és a Bölcsek Kövéről ti miről írnátok?

Figyelt kérdés
Olyat nem szabad írnunk,hogy az egész történetet leírjuk 5-6 oldalra sűrítve.

2013. szept. 17. 14:54
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez egy jó téma, ha nekem kelle írnom, akkor eben a sorrendben csinálnám:

- bevezetésként az írónőről pár szót, valamint az, hogy miként jött a regénysorozat ötlete, aztán kiadója, stb.

- Harry Potter (mint a regény főszereplője) bemutatása (szülei, lakhelyük, az ok, hogy miért akarta őt megölni Voldemort - jóslat, maga a halálos este és az, hogy hogyan került Harry Dursleyékhoz)

- Voldemort élete a szörnyű este után (bujkálása Albániában, visszatérte - Mógus)

- és itt már rá tudsz kapcsolódni a Bölcsek Kövére

- írj a kőről, ahogy a mi világunkban ismerjük [link]

- hasonlíts össze a könyvben létező kővel (Nicholas Flamelt említsd meg + a többi)

- vélemények, hogy az írónő miért ezt a követ választotta

- a kő rége s a jelenlegi helye (a kő védelmezése - itt észletezheted a tanárokat is)

- a végére a kő megszerzése, majd az elpusztítása

- beefejezésképpen még a helyedben írnék saját véleményt, érzések a könyv olvasása közben, mit jelentene számodra a kő, ha létezne, előnyök és hátrányok a kővel kapcsolatban

Nagyon jó téma!! :) De fontos, hogy olvasd el a regényt, az nélkül nem tudod jól megírni. Ha elolvastad, akkor már csak meg kell érteni, felnőtt módon olvasni a sorok között és nem gyerekregényként tekinteni a könyvre. Ha ez megvan, akkor egy nagyon jó tanulmányt fogsz összehozni.

Ha kell valami, szívesen segítek! :)

2013. szept. 17. 19:19
 2/3 anonim ***** válasza:
Üdv, ha nincs még meg az 5-6 oldal abból,amit az előző leírt, esetleg írhatnál pár szót a szereplők tulajdonságairól, v esetleg hát nem tom ,ezt írta -e,de kedvenc jelenet is talán, bár lehet, hogy érzelmeket nem kérnek tőletek, csak konkrét tárgyilagosságot, én azt nemtom.
2013. szept. 17. 19:23
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Az első vagyok

Igen, a kevecn jelenet is jó ötlet. :) A szereplőket pedig jellemezheted miközben végigmész a pontokon, amiket felsoroltam. Így a végére majdnem az első rész összes szereplőjéről tudsz pár mondatot írni.

Nekem a 6 oldal nem is lenne elég. :)

2013. szept. 17. 19:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!