Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segítene az angol...

Valaki segítene az angol házimban?

Figyelt kérdés

______________(1) Since the sun supplies heat directly, sun power could decrease the rate of fuel depletion.

Basically the problem is one getting solar heat into the home and keeping it there. This involves a heat collector of some sort, a storage medium, and a circulation system to move the heated air or water. A variety of collectors have been made and tested. ______________(2)

In one design, part of the roof acts as a heat collector through which hundreds of gallons of water are circulated. Heat transferred to the water is stored in a tank in the basement, surrounded additionally by rock heat storage. ___________ (3) This system heats the house in winter, heats water year-round, and even helps cool the house in summer. _______________________(4) There it is chilled by evaporation during the night. __________________(5).

While you can get all the heat you need with solar collectors, it may cost too much to do so. In sunny climates at low latitudes, a small collector and storage system are all you need. However, to get enough heat in northern areas would require a huge collector and huge storage area.

A, Heat can be stored in water, rocks, or even in certain salts.

B, A small blower circulates the warm air.

C, Heat goes in through the glass top but does not bounce back out.

D, This water is drawn on during the day to cool the house.

E, Worldwide, about one-quarter of all fuel burned is for space heating.

F, For cooling, water is circulated from the storage tank to the roof.

Tudnátok nekem ebben segíteni? Nagyon megköszönném:) A számokhoz kell a megfelelő betűt párosítani:) Próbálkozok énis de ez eléggé kifogott rajtam. Előre is nagyon szépen köszönöm:) (Vagy ha esetleg valakinek meg van a test cracker, abban benne vannak a megoldások :D)

2013. aug. 26. 18:06
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Azért leírhatnád a saját ötleted. Aztán arról lehet majd vitázni.
2013. aug. 26. 18:10
 2/9 A kérdező kommentje:
Persze ittvan:) E A D F C szerintem ez a sorrend:)
2013. aug. 26. 22:17
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

1,2,4 jó

3-nál nézd meg mire utalhat a "this system"

5-nél meg azt nézd h előző mondatban ott van "there it is chilled..." mire utal az it? és mi lesz vele, miután lehűlt?

2013. aug. 26. 22:44
 4/9 A kérdező kommentje:
Akkor a 3. B az 5. D? :))
2013. aug. 26. 23:08
 5/9 A kérdező kommentje:

Van még itt egy hosszú levelem:) nem írom le amit tudok, csak egy rész amit nem tudok :)

_______my home goes, I have done a great_______of work on my home and we have built an_______ to the house whch means that we can put up our_______in comfortable rooms.

Leírom hozzá a szavakat

nagy betűvel irom azokat amiket még nem használtam fel, és valószínű, hogy azok közül lesz, de tévedhettem:)

EXTENSION, UPSET, TIME, chanc, relaxing, hosting, best wishes, challenges, what's more, WORK ON, apologise, call, HOWEVER, AS FAR AS, welcome, as soon as, HOST, ARE HAPPY, would be glad, accept, GUESTS, busy, DEAL

ebben még segítenél?:))

2013. aug. 26. 23:30
 6/9 anonim ***** válasza:

Igen, a második megoldás hibátlan.

A levélnél valóban a nagybetűsök közül fognak belekerülni a dolgok.

Kezdd a legkönnyebbel

we have built an______ to the house

itt látszik milyen szófaj kell és az is h magánhangzós

we can put up our______in comfortable rooms

ha tudod mit jelen a put up akkor egyértelmű, de a a comfortable rooms is nagy segítség

a great______of work

ez egy kifejezés, azt biztos látod milyen szófaj kell bele

(annyit segítek h azt jelenti kb mint a lot of work)

az első is kifejezés, azt jelenti h ami a ... illeti

2013. aug. 26. 23:42
 7/9 A kérdező kommentje:

köszönöm szépen:) ________ my home goes - erre még mindig nem jövök rá:( However? talán

a többi: deal, extension és guests :)

2013. aug. 27. 00:09
 8/9 A kérdező kommentje:

You are_______ to bring the kids as well.

Ide a fentiek közül melyik passzol?:) bocsi hogy zaklatlak, de ez a sok angol házi....:D

2013. aug. 27. 00:12
 9/9 anonim ***** válasza:

As far as my home goes - ami az otthonomat illeti

You are welcome to bring the kids as well - szívesen látjuk a gyerekeidet is

Nem gond, nem zaklatás, de most kikapcsolok :)

2013. aug. 27. 00:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!