Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Középiskolások, frissen...

Középiskolások, frissen érettségizettek? Szakdogához kéne ( felmérés), irodalomból!

Figyelt kérdés
Az lenne a kérdésem, hogy milyen kortárs magyar szerzőket tanultatok irodalomból a középiskolában? Milyen iskolában tanultatok ( szakközép, szakiskola, gimnázium stb.) ? Korotok, nemetek? Milyen irodalom tankönyvetek van / volt? Ha mondanod kell egy kortárs magyar szerzőt, kit mondasz fejből? Érettségin ( közép/ emelt szint) találkoztál kortárs szerzővel? Írásbelin vagy szóbelin? A középszintű szóbeli tétel listában milyen kortárs irodalom szerepelt?
2013. aug. 24. 10:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Kortárs szerzőkről nem igazán tanultunk a gimnáziumban, nagyobb hangsúlyt fektettünk arra, hogy az írásbeli kifejtős része jobban menjen, így ezzel elég rendesen elment az idő, a kortárs szerzőkre nem maradt...

A Mohácsy-féle könyvből tanultunk. Varró Dániel az, akit kapásból elsőre mondanék. Szóbelin volt kortárs költőről tétel, Nagy Gáspár volt az, de ahogy én tudom, őt már egyre több iskolában tanítják.

2013. aug. 24. 18:02
 2/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm! Természetsen más válaszát is szívesen fogadom!:)
2013. aug. 24. 22:23
 3/6 anonim ***** válasza:

Mi hál' Istennek nem tanultunk.

Mondjuk én pár szerzőt olvastam, de kicsit sok lett volna még az is az érettségin.

2013. aug. 25. 16:43
 4/6 anonim ***** válasza:

Kortársnak ki számít?

Csak aki él?

Vagy olyanok is, akik nem olyan rég hunytak el.

2013. aug. 25. 16:44
 5/6 anonim ***** válasza:
A leg"kortársabb", amit órán olvastunk, Nagy László (költő) volt. Meg Sütő András (Advent a Hargitán)-
2013. aug. 25. 16:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Olyan is lehet, aki nemrég hunyt el. Aki azt írta, hogy nem tanultak: megírnád, mit olvastál magadtól? Kiről hallottál? Megírnátok milyen iskolában tanultatok? Szakközép, gimi stb?
2013. aug. 26. 09:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!