Egybe vagy külön írjuk azt, hogy konferenciaturizmus ( konferencia turizmus )? Hol tudok utána nézni hivatalosan? Helyesírási kéziszótárban nincs.
A katasztrófaturizmus egy szó.
Ez alapján én egybeírnám.
(A Helyes-e magyar helyesírás-ellenőrző programnak sincs "semmi baja"
a konferenciaturizmus szóval.)
Talán árnyalatbeli különbség lehet aszerint, hogy milyen értelemben kell használni. Ha szakszövegen belüli állandósult szókapcsolatként szerepel, akkor biztosan egybeírnám.
De ha beírod google ba ott is egyben írja ki :)
miről írsz szakdogát?? nekem is idén neki kellene állnom, de az sem tudom miről :S meg más gondjaim is vannak most:s
Jól írták a tankönyvek, ez összetett szó, egybe kell írni. A helyesírási szótárban tényleg nincs benne, de mivel ez egy összetartozó jelenséget jelöl, mindenképpen egybe kell írni.
És bár 8 szótag, nem kell kötőjel, hiszen sem a konferencia, sem a turizmus nem összetett szó. Kicsi elgondolkodtam a konferencia szón, hogy tényleg egyszerűnek veszi-e a helyesírást, azonban a békekonferencia egy szó, pedig 7 szótagos, így a konferenciaturizmus is az.
(Ha nem találsz valamit a szótárban, keress hasonló szerkezetet.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!