Ruhagyártás folyamata?

Figyelt kérdés

Kémiából azt a házit kaptam hogy mondjam el hogyan készítik a ruhákat, meg ilyen ruhákkal kapcsolatos dolgokat, viszont nem nagyon találok olyan oldalt ahol leírják, hogy például egy gyárban miken megy keresztül az anyag mire ruha lesz belőle, vagy a ruha alapanyagait honnan szerzik stb...

Szóval olyan oldal kellene nekem ahol azzal kapcsolatba írnak, hogy hogyan készítik, honnan szerzik be az anyagokat, anyagokkal mit csinálnak, gyárban hogyan készül stb...

Persze nem kérek mindenről, de már ha pár info van az is jó:)

Egy oldalt már találtam ahol néhány dolgot leírnak, de ez nem elég, viszont valami ilyesmire gondolok:

"Miből készül a ruha?

A szövést, vagyis a szálakból készült anyagot már évezredek óta használja az emberiség. A szálakat különböző úton-módon nyerik. A gyapjút például a juh (a felnőtt bárány) szőréből nyerik, úgy, hogy szabályosan megkopasztják őket. (Ez nem fáj nekik, a nyári hőségben még örülnek is, hogy megszabadulnak bundájuktól.) Hasonlóképpen teve- és lámaszőrből is készülnek ruhák – a szőrmebundákat viszont kerüljük, ezekért ugyanis az állatokra vadásznak, és az állatvédők nem jogtalanul tiltakoznak ellenük. Állati eredetű még a selyemhernyókból nyert selyem is. A növények is hasznos anyagul szolgálnak. Kenderből, lenből és gyapotból sok ruhánk anyaga készül. A műanyagot is felhasználják szövetek készítéséhez – igaz, csak módjával, mert rájöttek, hogy a műanyag/nejlon ruhák kellemetlen viseletek.

2013. jún. 3. 16:15
 1/1 anonim ***** válasza:
2013. jún. 3. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!