Prezentációt kell csinálnom az apple ios-ról, tudnátok valami anyagot ajánlani?
Itt van egy szöveg amit én csináltam én is tartottam prezit az Apple-ről
Steve Jobs - Apple
Steven Paul másnéven „Steve” Jobs az Apple cég elnöke, az informatikai és a szórakoztatóipar ismert alakja. Sokan tartják a számítástechnika egyik úttörőjének. Aki meglátta a lehetőséget az egérben.
Jobs irányítása alatt fejlesztette ki az Apple Computer a cég egyik fő termékét, az Apple Macintosh számítógépet, valamint az iPod médialejátszót, az iPhone okostelefont és az iPad táblagépet. Anyja, Joanne Schieble katolikus német bevándorlók gyermeke, apja, Abdulfattah „John” Jandal gazdag szír muzulmán családból származott. A lány szülei ellenezték a kapcsolatot és amikor 23 évesen Joanne Schieble teherbe esett, haldokló apja azzal fenyegette, hogy ha hozzámegy Abdulfattahhoz, kitagadja. A kényszerítő körülmények hatására a pár az örökbe adás mellett döntött. Az anya egyetlen feltételt szabott, miszerint csak diplomás pár fogadhatja örökbe gyermekét. 1955. február 24-én, amikor megszületett a fiú a terv szerinti örökbefogadó pár kapta meg a gyermeket. Jobs még az iskola előtt megtanult írni és olvasni, így az iskolai évek kezdetét unalmasnak találta, később pedig beilleszkedési zavarai voltak. Az iskolában sokat csínytalankodott és ezért sokszor meg büntették. De a szülei laza fegyelemmel nevelték őt. Egy iskolai tudásfelmérőn átlag felett teljesített, ezért tanárai felsőbb osztályba tanácsolják, de ez negatív végeredménnyel járt, és a beilleszkedési zavara is erősödött az idősebb osztálytársak hatására. Ezért iskolát váltott. 15 éves korában kezdett el rászokni a drogra. Középiskolában egy HP-laborlátogatás(HP -> a világ egyik legnagyobb számítógép gyártója) alkalmával lát először „asztali számítógépet”. Jobs összebarátkozott egy wozniak nevű emberrel. Jobs öntörvényű, lázadó jelleme egyre erősödött, és a családi vitákban szülei többnyire engedtek az akaratos ifjúnak. Megismerkedett a buddhizmussal és a vegetarianizmussal is.
A barátaival ki szokott járni egy almafarmra és egyszer hazafelé jött az ötlet hogy nevezze el a cégét "alma" vagyis Apple és ez azért is volt jó mert a cégek sorrendjében az elsők között volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!