Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A fehérjék kicsapódása miért...

A fehérjék kicsapódása miért jelent veszélyt az élő szervezet számára?

Figyelt kérdés

segítsetek mert nem tudom

köszii :)


2013. máj. 27. 14:56
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Azért mert az élő szervezetben (szinte) minden biokémiai folyamatot a fehérjék végeznek, és ha ezek a fehérjék kicsapódnak (denaturálódnak, bár nem minden denaturáció jelent kicsapódást is) elveszítik a funkciójukat, nem tudják ellátni a feladataikat.
2013. máj. 27. 14:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2013. máj. 27. 15:01

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!