A fehérjék kicsapódása miért jelent veszélyt az élő szervezet számára?
Figyelt kérdés
segítsetek mert nem tudom
köszii :)
2013. máj. 27. 14:56
1/2 anonim válasza:
Azért mert az élő szervezetben (szinte) minden biokémiai folyamatot a fehérjék végeznek, és ha ezek a fehérjék kicsapódnak (denaturálódnak, bár nem minden denaturáció jelent kicsapódást is) elveszítik a funkciójukat, nem tudják ellátni a feladataikat.
2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen :)
2013. máj. 27. 15:01
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!