Minek a jele a fizikában a P és a t betű?
Figyelt kérdés
Gázokról van szó, a t-re hőmérsékletet írtunk a füzetbe, de az a nagy T, nem? Vagy mindkettő ugyanaz, csak az egyik Celsiusban, a másik Fahrenheitben? Esetleg hülyeséget írtam le?2013. máj. 13. 14:02
1/3 Silber válasza:
p - nyomás [Pa]
T - hőmérséklet [K].
Ezek a hivatalos betűjeleik. Egyénenként eltérő ki hogyan jelöli, de ezt kellene használni.
P és t hivatalosan a teljesítményt (W), és az időt (s) jelenti.
Főképp a gépészek szeretik használni t-t, mint °C-ban kifejezett hőmérsékletet. Azonban az ideális gázegyenletbe (pV=nRT) K-ben kell behelyettesíteni a hőmérsékletet, ezt ne felejtsd el!
2/3 A kérdező kommentje:
Akkor én írtam el, nem tudtam, mi köze a teljesítménynek a gázokhoz...:) Elég lehetetlen betűkkel írok, és nem gondolkodtam.
Igen, t +273.
Köszönöm a gyors választ!
2013. máj. 13. 14:12
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!