Fizika házi feladat?
Előre is köszönöm a segítséget.
A nagy részét ezeknek megoldottam csak ellenőrizni szeretném,hogy jó-e?!
1,Két különböző alapterületű pohárba vizet öntöttünk ugyanolyan magasságig .Hasonlíts össze a két edény aljára ható hidrosztatikai nyomást!Àllításod indokold!!
2,Egy kerékpárpumpa végét ujjainkal befogjuk,majd a dugattyúját befelé nyomjuk.Hogyan változott meg a pumpában a levegő térfogata ,és a levegő nyomása?
3,Miért nedvesedik a rosszul szigetelt fal?
4,Egy 0,5m3 térfogatú és 13 500 N súlyú alumínium tömböt a víz alatt tartunk (1m3 víz súlya 10000N)
a,mekkora az alumínium által kiszorított víz térfogata?
B,mekkora a víz súlya
C,mekkora felhajtóerő hat az alumíniumra ?
d,mekkora erővel kell ezr az ulumínium darabot a víz alatt tartani?
5,igaz vagy hamis ?
a,Ha egy hajó az édesvizű folyóból kifut a tengerre,akkor nagyobb lesz a merülési mélysége.
b,a víz alá nyomott gumilabdára nagyobb felhajtóerő hat,mint a víz felszínén úszóra.
c,a tengerből az édesvizű folyóba úszó hajó merülési mélysége nő.
d,a vízben lebegő hal átlagsürűsége egyenlő a víz átlagsűrűségével.
e,a víz alá nyomott fadarabra nagyobb felhajtóerő hat ,mint
ha ugyanez a fadarab úszik a vizen.
6,írj a hétköznapi életből 2 olyan példát,melynél a nyomás
növekedését a nyomott felület változásával érik el!
7,egy henger alakú pohárba víz van. A vizet áttöltjük a nagyobb alapterületű,szintén henger alakú pohárba.
Hasonlítsd össze a két esetben a poharak alján a hidrosztatikai nyomást!
Állításod indokold!
8,Egy műanyag orvosi fecskendő végét ujjainkal befogjuk és kissé kijjeb húzzuk a dugattyút.Hogyan változott a fecskendőben a levegő térdogata ,a levegő nyomása?
9,A kockacukorban magasabbra szívódik fel a kávé ,mint ameddig belemártottuk. Miért?
10,egy 0.5 m3 térfogatú 39000 N súlyú vastömböt a víz alá tartunk (1m3 víz súlya 10000N)
Mekkora a vastömb által kiszorított víz térfogata?
Mekkora súlyú vizet szorít ki a vastömb?
Mekkora felhajtó erővel hat rá?
Mekkora erővel kell a víz alatt tartani?
Kérlek válaszoljatok nagyon fontos ,a nagy részét nem találom ,de van amit csak ellenőrizni szeretnék!Köszönöm!
Melyikeket nem tudtad? azokat leírom neked, de ne csak lemásold, hanem gondolkodj is rajta.
Nálunk előfordul a probléma, hogy csak dolgozat után szólnak a tanárnak, hogy nem értik a számolást, stb.
csak 1 tanács: ne kikeresni próbáld a válaszokat, hanem próbáld meg megoldani. dolgozatban könnyebb lesz.
3 és a 9:a hajszálcsövességre tippelek,de hogy miért azt nem tudom.
Egész nap ezt kerestem mindenhol a számítást nem tudom ,hogy kell a fecskendőset a pumpásat az igaz hamist meg nem találom akkor legalább csak a számolásba segítsetek .Kérlek szépentiteket vagy valamelyikbe nem kell mindegyikbe .
Ezt reméltem, hogy nem a számolás kell.
Szerintem menj oda a tanárhoz és szólj, hogy nem megy a számolás.
Egyébként én is 7.-es vagyok, de mi kedden írunk TZ-t az ezt követő anyagból.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!