El kell olvasnom 1 angol könyvet,50 oldalt. Kb értem, neten szótárazok. Jegyzetet kell írnom (1,5-2 1/es gépelt oldal) amit szerdára megkell tanulnm fejből. Menn fog? Mi gyorsítana, segítene?
Először is derítsd ki, hogy le van-e fordítva magyarra. ha igen, szerezd meg magyarul, olvasd el, és utána olvasd csak el az angolt.
Ha nincs meg magyarul, próbáld guglival megkeresni a tartalmát vagy az elemzését. Ez nem pótolja az eredeti elolvasását, de a megértésben sokat segít.
Csak azokat a szavakat keresd ki szótárban, amik feltétlenül szükségesek a megértéshez.
Melyik könyvről van szó?
Kerestem neked linkeket, mert aranyos kedvemben vagyok :)
A regény magyarul: [link]
A wikipedián angolul: [link]
Itt meg van minden, cselekmény, elemzés:
Szerintem először olvasd el. Utána emlékezetből írd le a tartalmát. Végül nézd meg valamelyik tartalmi összefoglalót a fentiek közül, hogy nem hagytál-e ki valami fontosat. Szó szerint ne másold ki, mert a tanár rájön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!