Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Magyar irodalom valami tipp?

Magyar irodalom valami tipp?

Figyelt kérdés
Le kell írnunk hogy a pénz miért fontosabb mint a tudomány meg a hatalom.Kerestem az interneten de nem találtam semmit.Létszi segítsetek holnapra kell.
2013. ápr. 11. 15:57
 1/7 anonim ***** válasza:
Nyilván azt kell, hogy _szerinted_ fontosabb-e, ha igen, akkor miért, ha nem, akkor miért, nem?
2013. ápr. 11. 16:05
 2/7 A kérdező kommentje:

Nem!3 csoport van:1.hatalom

2.pénz

3.tudás

Nekünk kell a pénzt írni és azt mondták hogy keresünk a neten olyat ami meggyőzi a tanárt,hogy a pénz fontosabb mint a tudás,és mint a hatalom.

2013. ápr. 11. 16:10
 3/7 A kérdező kommentje:
Létszi segítsetek!!!!
2013. ápr. 11. 16:37
 4/7 anonim válasza:

ebben az esetben is véleményt kell írni,érvelő fogalmazás formájában.

miért a fontosabb a pénz a tudománynál és a hatalomnál?

a pénzzel hatalmat tudsz "vásárolni".ha van pénzed hatalmad is van.a tudomány nem kézzel fogható,nem tudja mindenki elsajátítani,viszont ha van pénzed,a tudományodat "bizonyító" diplomádat meg tudod vásárolni.van pénzed is,diplomád is,ebből kifolyólag tudományod,így a hatalom is közel van,csak meg kell szerezd.

a tudományok tárháza hatalmas,és ész kell ahhoz otthon légy bennük.az ész nem egyenlő a hatalommal,illetve a pénzzel,vagyis akinek van pénze,nem feltétlenül van esze is,mégis hatalma van.

a pénz egy különálló hatalom,bizonyos értelemben,uralkodik az emberek,a társadalom fölött,ergo "hatalma" van,így az is,akinek pénze van,kiskirálynak tekinthető.

a tudományok tárháza hatalmas,és ész kell ahhoz otthon légy bennül.az ész nem egyenlő a hatalommal,illetve a pénzzel.

ezt szépen fejtsd ki,fogalmazd át,stbstb.

remélem segítettem.

2013. ápr. 11. 16:57
 5/7 A kérdező kommentje:
Igen nagyon sokat segítettél,életmentő vagy!!!Nem is tudom hogy köszönjem meg.Hálám üldözzön a sírig és még tovább.:)
2013. ápr. 11. 17:02
 6/7 anonim válasza:
szívesen segítettem,viszont ha megkérhetlek,ne szóról-szóra írd le,hisz másolni egy elsős is tud,anélkül,hogy tudná mit ír,s avval ha csak lemásolod lényegében neked semmit sem segítettem.s amúgy is,a legtöbb tanár tudja,hogy mire képesek a diákjai,s mennyit tudnak.:)
2013. ápr. 11. 17:06
 7/7 anonim ***** válasza:
A pénz azért fontos, mert azon lehet megvásárolni dolgokat (élelem stb)
2013. ápr. 11. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!