Na ki jó nyelvtanban? :D
Nyelvtan órán épp az értelmező jelzős szószerkezetet vesszük,és mondatokat kellene alkotni(persze úgy,hogy az értelmező jelző benne legyen) ezekből a szószerkezetekből:
-XIV. Lajos a Napkirály
-Mátyás az igazságos
-Hunyadi a törökverő
-Szent László a lovagkirály
-Iván a rettegett
Előre is köszi,és ha lehetne gyorsan mert még ma kellene!!!
De,ki tudok csak lusta vagyok.
Ja és a többi válaszolónak(ha lesz) üzenem,hogy normális válaszokat kérnék,nem ilyeneket.
Kérdésedre válaszolva, én elég jó vagyok nyelvtanban.
A kérdező, a lusta, aki mellesleg szemtelen is, másokkal akarja megíratni a házi feladatát, azt gondolja, hogy mi azért vagyunk itt az oldalon, hogy házi feladatokat oldjunk meg.
A jelzett szót követő minőség- v. mennyiségjelzőt értelmezőnek nevezzük (írásban vesszővel jelöljük)!
XIV. Lajos, a Napkirály, francia abszolutista uralkodó volt.
Mátyás, az igazságos, Hunyadi János egyik fia volt.
Hunyadi, a törökverő, pestisban hunyt el.
Szent László, a lovagkirály, jelentős királyunk volt.
Iván, a rettegett, kegyetlen uralkodó volt.
Na, ezért nem tanulnak a mai diákok.
Sajnos mindig van valaki, aki megcsinálja helyettük.
XIV. Lajos a Napkirály Európában az egyik leghosszabb ideig uralkodó király volt.
Az utókor így emlékezik nagy királyunkra, ő volt Mátyás az igazságos.
Hunyadi a törökverő az erdélyi fejedelem udvarában nevelkedett, s már ekkor kitűnt vitézségével.
Szent László a lovagkirály hermája/ereklyetartó/ jelenleg Győrben, a Bazilikában található.
Iván a rettegett, vagy más fordításban Rettenetes Iván Oroszország első cárja volt.
Ugye, nem is lett volna olyan nehéz mondatba foglalni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!