Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Milyen FONTOSABB, hadjáratai...

Milyen FONTOSABB, hadjáratai voltak III. (kis) Napóleonnak?

Figyelt kérdés

Szorgalmi feladat, lehet hogy én vagyok nagyon béna de én a wikipedián nem találok róla semmit :/

Legyetek szívesek ne belinkelni valammit, hanem leírni nekem :)

Előre is köszönöm

2013. ápr. 8. 19:34
 1/4 anonim ***** válasza:

A "második császárság" idején?

Nem a poroszokkal háborúzott?

(De kapitulált)

2013. ápr. 8. 19:46
 2/4 anonim ***** válasza:

Az ő idejében volt a "párizsi kommün"(1871. márc. 28- máj.28)

A párizsi munkások egyszerre harcoltak

a burzsoázia és a porosz ostromlók ellen

2013. ápr. 8. 19:52
 3/4 anonim ***** válasza:

III. Napóleon a külpolitikát gyakorlatilag saját maga irányította. Célkitűzése az volt, hogy Franciaországot újra világhatalmi tényezővé tegye.

Fő ellenfélnek Oroszországot és a Habsburg Birodalmat tekintette. Ezért minden orosz- és Habsburg-ellenes törekvést támogatott.

Új francia gyarmatbirodalmat kezdett kiépíteni.

Kényesen ügyelt azonban arra, hogy Angliát soha

ne tegye ellenségévé. A német területek egyesítésére törekvő Poroszországgal azonban nem tudott mit kezdeni.

Az alábbiakban III. Napóleon programjából olvashatunk részletet.

„Van azonban az emberekben egy félelem, s erre reagálnom kell. A bizalmatlanság egyesekben ilyen gondolatokat szül: »A Császárság a háborút jelenti.« Én viszont azt mondom: »A Császárság a békét jelenti.« A békét, mert Franciaország azt akarja, s ha Franciaország elégedett, a világ nyugodt lehet..

Igaz viszont az, hogy nekem mint császárnak sok-sok hódítást kell véghezvinnem.

Meg kell hódítanom az egyetértés számára a más álláspontot valló pártokat..

Meg akarom hódítani a vallás, az erkölcs, a jólét számára a lakosság még ma is igen jelentős hányadát, amely egy hívő ország kellős közepén alig ismeri Krisztus tanításait, amely a világ legtermékenyebb földjének ölén alig élvezheti legszükségesebb termékeit.

Hatalmas műveletlen területek várnak feltörésre, utakat, kikötőket kell építenünk, folyókat hajózhatókká tennünk, csatornákat befejeznünk, vasúthálózatunk is bővítésre szorul.. Így értelmezném én a császárságot..”

2013. ápr. 8. 19:57
 4/4 A kérdező kommentje:

Remek, mindenkinek ment a zöld :)

Köszönöm :D

2013. ápr. 8. 21:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!