Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Valaki segítene nekem pár...

Valaki segítene nekem pár kémia feladatban?

Figyelt kérdés

nagyon fontos lenne és én sajnos azt sem tudom hogyan kezdjek hozzájuk:SSS

1: Hány tömeg% ólmot tartalmaz az az ólom-réz ötvözet , melyben 1 mol ólomatomra 5 mol rézatom jut?

2: Milyen tömegarányban kell elegyíteni a magnézium-szulfátot és az alumínium szulfátot ahhoz,hogy,ahhoz hogy bennük azonos számú szulfátion legyen?

3:hány tömeg%-os lúgoldatot kapunk,ha 0,5 mol kalcium-oxidot feloldunk 157 g vízben?

4: hány gramm magnézium-szulfátot kapunk ,ha 2 mol magnézium oxidot feleslegben vett kénsavval reagáltatunk?

az is kéne hogy hogyan vezetjük le:S

nagyon szépen köszönöm annak aki veszi a fáradtságot és segít nekem:)))))))

2013. márc. 29. 13:57
 1/2 Silber ***** válasza:

1.: 1 mol ólom mellett van 5 mol Cu.

207 g ólom mellett van 5*63,5=317,5 g Cu

Innen mennie kell.

2.: MgSO4, ill. Al2(SO4)3. Akkor lesznek egyenlőek a szulfátcsoportok, ha háromszorosan vesszük a magnézium-szulfátot.

3MgSO4:Al2(SO4)3

3*120:342 az arány

3.: M(CaO)=56 g/mol

m(CaO)=m/M

%(m/m)=m(CaO)/[m(CaO)+m(H2O)]*100

4.: A "feleslegben vett" kifejezés ne ijesszen meg, egyszerűen azt jelenti, hogy az összes MgO elreagált.

2013. márc. 29. 14:13
 2/2 A kérdező kommentje:
úúú nagyon szépen köszönöm:)))))
2013. márc. 29. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!