Bánk Bán nemzeti hős vagy gyilkos?
Figyelt kérdés
Védőbeszédet kellene írnom..de nem tudom eldönteni, hogy melyik hős vagy gyilkos..2013. márc. 27. 19:30
1/10 anonim válasza:
Ha védőbeszédet kell írnod, akkor nyilván a hős nézőpontból kellene megközelíteni, ellenkező esetben nem leszel túl hiteles.
2/10 anonim válasza:
De nem szándékosan "gyilkolt",
hanem önvédelemből (ha nem védekezik,
Gertrud leszúrta volna)
3/10 anonim válasza:
Tul.képpen egyik sem
Bánk csak egy esendő "ember"
(akivel Gertrud és köre úgy játszott,mint
"macska az egérrel")
4/10 anonim válasza:
Sztem a királyné már csak azért is megérdemelte
amit "kapott", hogy Bánk feleségét is az öccse kezére
akarta játszani (holott Melind aházas volt meg szerette férjét)
5/10 anonim válasza:
A királyné szintén "megérdemelt" volna
egy (bírósági)pert (azok után amiket művelt)
Miért csak Bánkot kell "szidni"
6/10 anonim válasza:
Bánk sztem "áldozat"(nem gyilkos)
Áldozat t.k. mert a feleségét el akarták csábítani
(amikor nem tartózkodott otthon)
7/10 anonim válasza:
Ez inkább politikai kérdés, mint bűnügyi. Bűnügyi alapon az emberiség legtöbb hőse tömeggyilkos.
8/10 anonim válasza:
Hülye szó az hogy "hős"
(nem hős)
9/10 anonim válasza:
Gyilkos meg az, aki szántszándékkal
(előre kitervelten) öl(t)
10/10 anonim válasza:
hm hát igen a jog, törvény és az igazság kérdése... minden tett mérlegre kerül ezek alapján, pl. Gertrudis jogsértő viselkedése-> az igazság nem érvényesülhet törvényes úton-> meggyilkolják - ez igazságos de, törvénytelen :)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!