Növényi szövetek (öt kérdésem van)?
1. A piacon az árus megdörzsöli az almákat, vagyis a viaszbevonatot eltávolítja, hogy az almák ne legyenek viaszosan foltosak. Melyik alma áll el jobban, a fényes vagy a viaszos? Miért?
2. Ha a kezünket sokáig áztatjuk a vízben, kifelé vagy befelé megy a víz? Miért lesz ráncos a bőr ilyenkor?
3. Miért előnyösek a kapaszkodószőrök a terméseken?
4. Ajándékba kapunk egy különleges cserepes virágot, melynek a levelei erősen húsosak. Gyakran vagy ritkán kell öntöznünk?
5. Miért kel a babot, szóját, aszalt szilvát a főzés előtt egy éjszakán át áztatni?
A kérdések a "Növényi szövetek" lecke után voltak egy tankönyvben. Kíváncsi vagyok, mik a magyarázatok. Légy szíves segíts, ha tudsz, örülnék neki!
(4.: gondolom ritkábban, mert a húsos levelei vizet raktározhatnak, nem?)
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!