Az Egri Csillagokba ki a kitalált szereplő és ki a kitalál?
A google csodákra képes. Miért nem használod?
Nyílván vannak valódi szereplők: Dobó, Dugovics stb.
és: (google)
Sok a kitalált szereplő: ilyen a magyarok oldalán Gábor pap és Sárközi, a cigány, a törökök oldalán Jumurdzsák vagy Hajván. A cselekmény kibontakozásában mindnyájuknak van szerepe.
"Az Egri Csillagokba ki a kitalált szereplő és ki a kitalál?"
Mi van?
"2x olvastam el"
Ha ilyen nagy könyvmoly vagy, megtanulhatnál normálisan írni is.
érdekes módon én kisiskolásként elolvastam, sőt, le sem tudtam tenni...
szóval qwára tedd le a hátsódat, és kezdj neki, vasárnap délutánra meg is van
jah, hogy akkor nem tudsz wowozni...
A történelmi ismeretek persze szükségesek hozzá, hogy tudjuk, ki a kitalált szereplő, és ki a valós ?
Nem tudom, a mai tantervben találkozik-e a történelem és az irodalom, mert ez volna a kívánatos !
Valóban élt történelmi személyek a regényben:
Dobó István, Bornemissza Gergely, Török Bálint, Maylád István, /Majláth Istvánnak is írják néhol// Tinódi Lantos Sebestyén,
l. Szulejmán szultán, Fráter György, Mekcsey István, Izabella királyné, és a kis király, és a regény végén található listában felsorolt egri várvédő katona és asszony név szerint, mind mind valós szereplők.
Egy érdekesség: Cecey Éva valóban élt, de nem ő volt Gergely felesége !
Kitalált szereplők:
Jumurdzsák, Fügedy hadnagy Zoltay hadnagy, Fürjesi hadnagy, Hegedűs hadnagy az áruló, Varsányi Imre a kém, Sárközi a cigány, Gábor pap, Bálint pap, Hajván/Hasszán/ a nagydarab török, Matyi a kocsis, Cserhán, a vajda lánya,
Miklós diák, Móré László a rabló, Tulipán Cecey török
szolgája, Szelim török kisfiú, és még sokan mások...
Talán ők a legfontosabbak !
Gondolkodni tudni kéne
Vagy legalább egy köszönet
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!