Kovalens kötés? Változó olvadáspontú vegyületek?
A hidrogén, a nitrogén, az oxigén, a fluor, a klór, a bróm és a jód kovalens kötését kell leírnom kémia háziként.DE NEM TUDOOOOOM..valaki segítsen!
Változó olvadáspontú vegyületeket tudtok nekem írni? (A nem fémekről tanulunk.) Köszönöm előre is! Nagyon fontos lenne mert sajnos a 2. félévbe 4 db egyesem van. De most írtam egy szerintem 5-ös dolgozatot amit még nem osztottak ki.:DDDDDDD
Na, 9-es vagyok, ment a kémia, bízz bennem...
A hidrogén, a nitrogén, a fluor, a jód, a bróm és a klór szabad állapotban kétatomos molekulát alkotnak, úgy stabilak, de gondolom ezt tudod.
A hidrogén a legkönnyebb, mert csak 1 elektronja van a külső héjon. Hogy stabil legyen, kell mellé egy másik H is. H..H , vagyis H-H. Ez egy 1 db, egyszeres, apoláris, kovalens kötés, ugyebár.
A nitrogénnél ugyanez, csak ott 5 elektronja van.
Mindegyiknél ugyanez. Ha megnézed a periódusos rendszeredet, akkor láthatod, hogy a N az ötödik főcsoportban van, ezért 5 e-je van az utolsó héjon. A O-nak hat, a F-nak hét, stb...
Változó olvadáspontú vegyületekről még nem is hallottam.
Ha nem értenéd, kérdezz még, bátran.
(U.I.: Nem tudom, azóta rájöttél -e, vagy hogy még nyolcadikos vagy -e, de hogy fiú vagy, AZ ZIHER.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!