DSD német nyelvű nyelvvizsgára szóvbeli témaként a berlini és a budapesti állatkert összehasonlítását választottam, esetleg valakinek szempont ötletek, hogy mi alapján hasonlítsam őket össze?
Mióta áll fenn az állatkert (mikor lett alapítva)
Mekkora területen helyezkedik le
Milyen állataik vannak (pl németeknél volt egyszer az a kis aranyos jegesmackó, aki aztán meghalt)
Nem tudom a pesti állatkertben vannak-e pl jeges macik (sztem nincsenek) Vannak elefánok, zsiráfok, orrszarvú (ezek mindkét helyenvannak)
Meg meg kéne nézni
a különlegesebb állatokat, melyik állatkert milyen "ritkább" állatfaját tart
A pest állatkertben most született pár napja egy kis elefánt (de ilyen állat nyilván van Bln-ben is)
Ha jó vagy bioszból,akkor talán a
"kedvenc" álatodról (is) mesélj
(mit tudom én "hópárduc" v szőjj bele
személyes élményt is ha volt)
Nekem volt egy brosurám a blni-i állatketről, de csak arra emlékszem(ha jól emlékszem), h elég nagy (tágas) kifutó területük volt (pl a zsiráfoknak
(Pesten szegény zsiráfoknak nem volt akkora területük)
nálatok működőképes egy ilyen téma?
én most DSD-ztem, de nálunk csak olyan témákat fogadtak el, amelyek valamilyen megosztó problémakört vetnek fel, érveket lehet felsorakoztatni a jelenség mellett/ellen, vagy valami vitatott, Németországot is érintő társadalmi/gazdasági problémához kapcsolódnak...
Sztem a pesti állatkertben nem volt jegesmedve
(de meg kéne nézni) Mert akkor lehetne erről is írni, hogy Bln-ben tartanak (meg el lehet mesélni a kismaci történetét, akit cumival neveltek fel)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!