Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » A kőszívű ember fiai olvasónap...

Adrián1204 kérdése:

A kőszívű ember fiai olvasónapló kérdései: 1. A magyar huszárok hazaindulnak Ausztriából, merre visz az útjuk? 2. Tallérosi Zebulon miért futamodik meg? 3. Kik párbajoznak a királyerdei ütközetben?

Figyelt kérdés
4. Hogyan hal meg Pál úr? 5. Mire kéri a haldokló Palvicz Ottó,Baradlay Richárdot? 6. Hogyan segíti Baradlayné a rászorulókat? 7. Miről van szó a császárnak írt levélben? SÜRGŐS lenne a válaszokat előre is köszönöm. Aki megkérdezné, hogy miért nem olvasom el, mert NINCS sehol a városba valakinek plusz könyve.

2013. febr. 11. 16:42
 1/7 anonim ***** válasza:

[link]

Itt elolvashatod!

2013. febr. 11. 16:55
 2/7 anonim ***** válasza:

vagy itt van rövidítve, ezzel 10 perc alatt megleszel, és benne van a válasz az összes kérésedre:

[link]

2013. febr. 11. 17:53
 3/7 A kérdező kommentje:
De hanyadiknál kezdjem vagy melyiknél Bubu33 ???
2013. febr. 11. 18:54
 4/7 anonim ***** válasza:

Sajnos csak ma olvastam az üzenetedet, most megkerestem a kérdést, amelyikre tudok fejből arra most azonnal válaszolok, hogy tudd írni.

1. A magyar huszárok Bécsből indulnak el, és a Kárpátokon keresztül vezet az útjuk, a pontos helyeket nem tudom, de megnézem, ha lesz idő.

4. Ezen, a hazavezető úton hal meg Pál úr, aki Baradlay Richárd tisztiszolgája. Idősebb ember, tapasztalt katona.

Az egyik csatában élete feláldozásával menti meg "gazdája" életét, mert a földre került Richárdra veti magát, és így nem a huszártisztet, hanem őt tiporják halálra a lovak.

5. Ez is ezen a Magyarországra vezető úton történik, mivel Palvicz Ottó osztrák huszárjaival üldözi Richárd hazafelé tartó seregét.

Párbajoznak egymással, Richárd Palvicz fején halálos sebet ejt a kardjával.

Ekkor Palvicz iratokat és pénzt ad át Richárdnak, és arra kéri, hogy Plankenhorst Alfonsenetől titokban született kisfiát kutassa fel, és nevelje fel.

A gyermek nyomorban, egy árvaházban van. Az anyja nem törődik vele, el is titkolta a hollétét az apa elől. Palvicz nehezen jutott a nyomára, de már halála miatt nem tudja magához venni.

Az ellenfelének átadott iratok a gyermek származását igazolják, a pénz pedig. legalábbis egy részben, fedezi a költségeket.

Richárd lovagias haldokló vetélytársával, és ígéretet tesz a kisfiú felkutatására. Eleget is tesz ennek.

2013. febr. 12. 17:34
 5/7 anonim ***** válasza:

Az előbbi válaszomban azt írtam, hogy a párbaj a hazavezető úton történik. Nem ez a helyes, bocs. mert ez a párbaj a Királyerdőben van, ami a 3. kérdésben szerepel.

Ez a csata a szabadságharc egyik legnagyobb és leghíresebb ütközete, és Isaszegen volt.

Az osztrák és a magyar sereg ütközött itt meg egymással, és hosszú órákon át tartott.

Itt párbajozik Baradlay Richárd és Palvicz Ottó.

A további történést már megválaszoltam.

2013. febr. 12. 18:06
 6/7 anonim ***** válasza:

2. Tallérosi Zebulon részt vesz a szabadságharcban, mint alkormánybiztos, és nemzetőri őrnagy, Ödön mellett.

Bevallja a legidősebb Baradlaynak, hogy nyugalomra vágyik, ezért Ödön hátrahagyja őt a készletek egy részével.

Zebulon többször is megfutamodik a regényben, nem tudom, melyikről lehet szó a kérdésben ?

Igazából állandóan bujkál, hol itt, hol ott tűnik fel, még papi álruhában is találkozunk vele.

Mindig a felelősség elől menekül, hol Szalmás elől, akire levelet bízott, hol a túlzottan radikális politikát valló Ridegváry elől. Ridegváry ki akarja irtani a magyar főnemeseket, akik részt vettek a szabadságharcban, ez nem tetszik Tallérosinak.

Ekkor, az orosz táborban, ahol még együtt vannak, színlel kolerát, ami miatt Ridegváry otthagyja őt.

Innen menekül el Zebulon, s én úgy emlékszem, itt szerepel utoljára a regényben.

Valójában a felelősségre vonás elől menekül el.

2013. febr. 12. 18:39
 7/7 Zsombok Imre válasza:

[link]

itt van egy link hátha segítene neked. reméles segít! :D

2013. márc. 18. 18:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!