Szereplők rövid jellemzése? Móricz:Tragédia, Barbárok?
Gondoltam nem teszem fel itt ezt a kérdést, mert mindig olyan válaszok érkeznek, h menj a google-re és nézd meg!
Hát én megnéztem, de semmi használható!!! :s Szóval a legfőbb szereplők rövid jellemzését le tudná írni nekem valaki?Köszi. :)
Nahát, ezt is a google hozta ki. :D
Szereplők jellemzése: / a szereplőkről az állításokat lehet igazolni eseményekkel, idézettel
* Bodri juhász( és fia) : szótlan, hallgatag, a pusztabéli emberekkel bizalmas. ( vesztére) , emberséges – kutyával is.
* A veres juhász és társa érzéketlen, rablógyilkosok( érkezésük valós szándéka) erkölcstelenek ( szalonnasütés a síron) , lelkifurdalásuk nincs ,látogatásukra magyarázatot eszelnek ki , átlátunk rajtuk ( Mi történt a szíjjal?: ) Tagadják a gyilkosságot. Babonás hiedelem ( a rézszíj a tárgyalóterem kilincsén- hogyan került oda? Mit hisz a gyilkos pásztor a szíjról? ) Beszédes nevük van -e a juhászoknak? Veres vagy veres?
* A feleség: kitartó, hűséges ( mint egy balladai hős , tiszta erkölcsű)
* Vizsgálóbíró: ismeri a természetben élő emberek babonáit- így tudja bizonyítani a gyilkosságot. Indulat nélküli ember, (tényként állapítja meg a mű végén: barbárok)Mire gondolt? Kire érti?
Meg kéne tanulni használni. ;)
Köszönöm szépen.Hát nem tudom, mi van velem általában mindent megtalálok amit keresek.Na mindegy ez az oldal erre van!(:
Szóval a Barbárok már megvan valaki a Tragédiát?(:
Tragédia:
Kis János egy egyszerű ember,amit még a neve is mutatja egy "szürke".Élete ott változik meg,hogy megfogadja kieszi a vagyonából Sarudy urat,a gazdáját.Inkább halálra eszi magát és megfullad,csak hogy neki legyen igaza(makacs)Móricz ezzel a szereplővel mutatja,hogy a középszerű ember lázadása,milyen kudarcba fulladhat a gazdagabb,módosabb réteggel szemben.Kis János csak ilyen (evő)eszközökkel veheti fel a verseny,ami az életébe is kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!