Tudnatok nekem segiteni angolbol meg nagyon az alapok?
Van az a mondat hogy : Scotland ........ part of Great Britain. oda lehet irni have got ot vagy be ?:D
meg van egy olyan feladat hogy : Fejezd be a mondatokat A megfelelo szemelyes nevmasokkal es az alabbi kifejezesekkel! ezek a szavak vannak megadva: know,angry with , play against, talk to, find, study with, afraid of.
es ezek a mondatok amiket bekell fejezni: 1.she's very good at chess , she always wins. I don't want to...
2. i like hiding in our house and my little brothers never....
3.he 's a very popular singer an all teenagers...
4. my children never do their homework, so i'm often....
5. you are very good at maths . Can I ......
6. It's bog animal. Are you ....?
7. we like talking and a lot of people want to ....
ezek lennenek holnapra kene.. nagyon megkoszonnem ha valaki megcsinalna..
Scotland IS part of Great Britain.
Magyarul: Skócia Nagy Britannia része. Magyarul itt ugye rejtett állítmány van, de az a rejtett állítmány a létige. Angolul tehát a be ragozva, E/3 alakban kerül a mondatba. Remélem érthető:)
Ha a have-et akarnád alkalmazni, abból a következő jönne ki: Scotland has (got) A part of Great Britain - magyarán Skócia birtokolja Nagy Britannia egy részét. Ez így nyelvtanilag elmegy, de a valóságnak nem felel meg ugye, hiszen Skócia tartozik Nagy Britanniához, és nem fordítva ;)
A mondatokat leírom magyarul és angolul is, gondold át őket, hogy mi miért került oda, ahova:
1.she's very good at chess , she always wins. I don't want to...play against her.
Magyarul: Ő nagyon jól sakkozik, mindig nyer. Nem szeretnék... ellene játszani.
2. i like hiding in our house and my little brothers never....find me
Szeretek elrejtőzni a házunkban, és az öcséim sosem... találnak meg engem
3.he 's a very popular singer and all teenagers...know him
Ő egy nagyon népszerű énekes, és minden tini...ismeri őt/hallott róla (itt nem szó szeri ismerésről van szó, hanem arról, hogy tudjuk ki ő).
4. my children never do their homework, so i'm often....angry with them
A gyerekeim sosem csinálják meg a házi feladatukat, és emiatt én gyakran... mérges vagyok rájuk
5. you are very good at maths . Can I ......study with you?
Te nagyon jó vagy matekból. Tanulhatnék veled?
6. It's bog animal. Are you ....afraid of it?
Ez egy mocsári állat. Te...félsz tőle?
7. we like talking and a lot of people want to .... talk to us
Mi szeretünk beszélgetni, és rengeteg ember szeretne...beszélni velünk.
Legközelebb azért húzz bele, ezek nem valami nehezek, csak egy kis türelem kell hozzájuk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!