Valaki ki tudná dolgozni nekem? Hogy legalább lássam, hogyan is kéne kidolgozni.
1. A.) Ön egy vendéglátó üzletben dolgozik. Új főnöke arra kéri, hogy segítsen az étlapot a táplálkozási ismeretek figyelembe vételével összeállítani! Sorolja fel, hogy melyek az élelmiszerek legfontosabb összetevői! Csoportosítsa és jellemezze a tápanyagokat! Milyen szerepük van a táplálkozásban a járulékos és ballasztanyagoknak?
B) Foglalja össze röviden a hazai és EU-s fogyasztóvédelmi szabályokat!
Információtartalom vázlata
– Táplálkozás jelentősége
– Élelmiszerek összetevői:
– víz
– szárazanyagok:
– tápanyagok: alap (fehérjék, szénhidrátok, zsiradékok) védőtápanyagok (vitaminok, ásványi anyagok)
– járulékos anyagok,
– ballasztanyagok
– Fogyasztók egészségének, biztonságának, gazdasági érdekeinek védelme
– Fogyasztói jogokról való tájékoztatás és azok oktatása
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!