Hogyan kell elemezni egy filmjelenetet? Ti mit írnátok le róla?
Figyelt kérdés
2013. jan. 20. 09:54
1/6 Ian Catman válasza:
Nem tudom, hány éves vagy, de erre a "válasz" külön tantárgy több egyetemen. Ugye nem gondolod, hogy ezt pár sorban megtudod ezen a fórumon? Nem mintha titok lenne, de kb. olyan, mintha én azt kérdezném, hogyan kell autót szerelni.
2/6 anonim válasza:
ird le mit tartalmaz a jelenet, mi a rejtett jelentese (marha van), milyen megtortent tortenelmi esemenyre, letezo mure valo utalas fordul benne elo, milyen szimbolumokat hasznal....
amugy ez tenyleg nem egy egyszeru kerdes...rengeteg mindent kell figyelembe venni ilyenkor... nem konnyu megcsinalni
3/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, ez is egyetemen volt szóbeli vizsga németül. De mivel választható tantárgy volt, nem vették olyan szigorúan, nem kellett szerencsére részletesen. :)
2013. jan. 23. 22:10
4/6 A kérdező kommentje:
22 éves egyébként
2013. jan. 23. 22:11
5/6 A kérdező kommentje:
Ja és az első válasz lehet h jogos, de a hangnem kicsit lenéző, nem értem miért. Elárulom nem média szakos vagyok :)
2013. jan. 23. 22:23
6/6 Ian Catman válasza:
Ha lenézőnek tűnt, elnézést kérek, komolyan, nem állt szándékomban. De tényleg hosszabban lehetne csak válaszolni, és (szerintem) ez nagyon függ a film műfajától, alkotóitól, témájától. Pl. egy Bergmannál (vagy német szakos esetén egy Fassbindernél vagy másnál) nagyobb súlyt kap a rendező személye (Fassbindernél pl. a homoszexualitása, Bergmannál az állandó magánéleti küzdelme a vallással, kételyei, a szigorú protestáns családi neveltetés, vagy Tarkovszkijnál a szovjet rendszer korlátai, stb.), egy ú.n. közönségfilmnél inkább a dramaturgia, a történet, és a színészi játék, bár feltételezem, egy ilyen vizsgán nem közönségfilmet adnak fel, hanem Fassbindert, Herzogot, Wenderst, esetleg ha Fritz Langot adnak fel...) különben is, már túl vagy rajta (azért kíváncsi lennék, melyik filmet kellett elemezned, és hogy sikerült, akár privátban is.) Még egyszer bocs, ha lekezelőnek tűnt az első válaszom, nem volt szándékos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!