Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Jellemezd a halak osztályát!?

Jellemezd a halak osztályát!?

Figyelt kérdés
Ha azt irom le :A csontoshalak osztályába tartozó fajok belső vázának anyaga csont és porc. Kopoltyúnyílásaikat kopoltyúfedő takarja, amelynek ritmikus mozgása elősegíti a víz áramlását a kopoltyúlemezek között. Testüket rendszerint nyálkás csontpikkelyek fedik. Jellemző szervük az úszóhólyag, amelynek gáztartalmát szabályozva felemelkedhetnek, vagy lesüllyedhetnek a vízben. A víz áramlását oldalvonalukkal érzékelik. A csoportba tartozik többek között a hazánkban is honos ponty, lesőharcsa, keszeg.......ez jó vagy olyan kell h porcos halak meg ilyesmi???
2012. dec. 21. 17:48
 1/4 anonim ***** válasza:
én beleírnám hogy hogy szaporodik, ugye csontos külső, porcos belső megtermékenyítéssel meg ilyenek, bár nem tudom hanyadik osztályban vagy, mik a követelmények
2012. dec. 21. 18:19
 2/4 A kérdező kommentje:
Felvételi feladat lesz,és nagyon rosszul van megfogalmazva.....köszi:)
2012. dec. 21. 18:24
 3/4 anonim ***** válasza:

A kérdésed az, hogy jellemezd a halak osztályát.

Ebbe beletartoznak a porcos halak is.

Szerintem meg kell különböztetni a porcos és a csontos halat, mert a porcos halaknak nincs kopoltyúfedőjük, kopoltyúnyílásaik szabadon állnak. Ilyen pl. a cápa és a rája.

A porcos halaknak a belső vázát csak porcok építik fel, csontjaik nincsenek.

Ezek majdnem mind ragadozó halak, éles fogakkal.

2012. dec. 21. 18:41
 4/4 anonim ***** válasza:
Kezdhetnél egy alap jellemzéssel, ami a csontos és porcos halakra is igaz pl vízben élnek, evolúciósan együtt fejlődtek, aztán kitérni mindkét típusra pár mondatban jellemezni őket, példákat írni, ha nagyon menő akarsz lenni, akkor akár egy egy "mintát" azaz vmelyik konkrét példát jellemezheted is.
2012. dec. 21. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!