Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Találkozásom a művészettel...

Help pls. kérdése:

Találkozásom a művészettel -fogalmazast kellene irnom ti mit írnátok bele?

Figyelt kérdés

2012. dec. 18. 15:38
 1/6 anonim ***** válasza:

A művészet melyik fajtájáról, ágáról kellene írni?

Képző és iparművészet:festészet, szobrászat, grafika

Film, tánc, zene, építészet, színház, stb ?

2012. dec. 18. 15:49
 2/6 A kérdező kommentje:
az mindegy
2012. dec. 18. 16:26
 3/6 A kérdező kommentje:
holnap ìrunk es sürgősen kene valami köszi
2012. dec. 18. 16:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Írjunk akkor a képzőművészetről, talán ez a legszebb, legcsodálatosabb alkotásokat adó ága a művészeteknek.

Az emberi elme, az akaraterő, a szép iránti olthatatlan vágy, hogy azt megörökítse a művész.

Szinte minden ága ennek a művészetnek a ma legjobban megbecsült, és legnagyobb értéket képviseli a szó szoros értelmében is.

Csodálattal szemléljük a középkori freskókat, melyeket templomok, székesegyházak falára, mennyezetére festettek , vagy például Leonardo da Vinci alkotásait, híres festményét, a Mona Lisát, mely a párizsi Louvre-ban található.

Számomra a szobrászat a legkevésbé megfejthető titok.

Ahogy nézem, Michelangeló Pietáját, vagy a Dávid szobrot,/sajnos még csak fotókon láttam/ elképzelhetetlen számomra az a fantasztikus munka, amelynek nyomán ez megszülethetett, és persze számtalan más híres szobra még.

Sokat olvastam már róla, hogy nem is nagyon készített vázlatokat, szinte egyből "belelátta" a hatalmas márványtömbbe például Dávidot.

Nem is beszélve arról a számomra emberfelettinek tűnő fizikai erőről, melynek birtokában kellett lennie, hogy a kalapácsot, vésőt órákon át kezében tartva, állványzaton állva megalkossa művét.

Remélem életem során a valóságban is megtekinthetem ezeket a gyönyörű szobrokat, és eljutok Olaszországba.

Nekem ő jelenti a művészetet igazán, őszintén csodálom, és az emberiség legnagyobb alkotói egyikének tartom őt.

2012. dec. 19. 18:02
 5/6 anonim válasza:
Szerintem a legfontosabb, hogy őszintén írd le, a Te valódi találkozásodat a művészettel. Ez bármi lehet, egy dal, ami meghatott, egy regény, amit nem tudtál letenni, egy kép ami nagyon tetszett stb. Nem általános dolgokra kéne kitérni egy ilyen fogalmazásban, nem filozófiára, hanem arra, hogy neked mit jelent a téma. Gondolkodj el rajta és ha megvan egy élmény, akkor jó részletesen írd le, hogyan történt, mikor, mit éreztél és mit gondolsz miért fogott meg, hatott rád stb. Ebből egy tényleg jó fogalmazás lehet. A hangzatos, tankönyvszagú elméletek émelyítőek.
2012. dec. 24. 11:53
 6/6 anonim válasza:

Már megírtad?

Nem mindegy, milyen tárgyból kell írnod.

2013. jan. 2. 08:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!