Találkozásom a művészettel -fogalmazast kellene irnom ti mit írnátok bele?
A művészet melyik fajtájáról, ágáról kellene írni?
Képző és iparművészet:festészet, szobrászat, grafika
Film, tánc, zene, építészet, színház, stb ?
Írjunk akkor a képzőművészetről, talán ez a legszebb, legcsodálatosabb alkotásokat adó ága a művészeteknek.
Az emberi elme, az akaraterő, a szép iránti olthatatlan vágy, hogy azt megörökítse a művész.
Szinte minden ága ennek a művészetnek a ma legjobban megbecsült, és legnagyobb értéket képviseli a szó szoros értelmében is.
Csodálattal szemléljük a középkori freskókat, melyeket templomok, székesegyházak falára, mennyezetére festettek , vagy például Leonardo da Vinci alkotásait, híres festményét, a Mona Lisát, mely a párizsi Louvre-ban található.
Számomra a szobrászat a legkevésbé megfejthető titok.
Ahogy nézem, Michelangeló Pietáját, vagy a Dávid szobrot,/sajnos még csak fotókon láttam/ elképzelhetetlen számomra az a fantasztikus munka, amelynek nyomán ez megszülethetett, és persze számtalan más híres szobra még.
Sokat olvastam már róla, hogy nem is nagyon készített vázlatokat, szinte egyből "belelátta" a hatalmas márványtömbbe például Dávidot.
Nem is beszélve arról a számomra emberfelettinek tűnő fizikai erőről, melynek birtokában kellett lennie, hogy a kalapácsot, vésőt órákon át kezében tartva, állványzaton állva megalkossa művét.
Remélem életem során a valóságban is megtekinthetem ezeket a gyönyörű szobrokat, és eljutok Olaszországba.
Nekem ő jelenti a művészetet igazán, őszintén csodálom, és az emberiség legnagyobb alkotói egyikének tartom őt.
Már megírtad?
Nem mindegy, milyen tárgyból kell írnod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!