Szócsoportok, mi a válasz? (9. magyar nyelvtan)
Figyelt kérdés
Az alábbi szócsoportok előtagja vagy utótagja azonos.
meleg-
köröm-
virág-
Mi lehet a közös utótag?
hold-
világító-
baromfi-
Itt a közös előtag a kérdéses:
-fenék
-bogár
-üveg
-folt
-rendszer
-kitörés
Köszönöm a segítségeteket! Az ilyen feladatok problémát okoznak, főleg, ha sietek, semmi lehetséges válasz nem jut eszembe. :/
2012. dec. 10. 19:05
1/5 anonim válasza:
melegágy
körömágy
virágágy (?)
holdudvar
világítóudvar (?)
baromfiudvar
szembogár
szemfenék
szemüveg
napfolt
naprendszer
napkitörés
A virágágy és a világítóudvar nem biztos, hogy értelmes, de jobb most nem jut eszembe...
2/5 anonim válasza:
Az első csoport utótagja:ágy.
A hold,baromfi,világító esetében szerintem lehet az udvar,mert 2esetében stimmel.
A folt,rendszer,kitörés:Nap.
Az utolsóra nem sikerült rájönnöm.
3/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok segítséget! :))
2012. dec. 10. 19:55
4/5 anonim válasza:
Pedig jót írtál, első, teljesen értelmes a világítóudvar! Azt a belső, általában zárt udvart nevezzük így, amelynek célja a belső helyiségek (konyha, vécé, fürdőszoba, spájz) természetes világításának és szellőzésének biztosítása. Nevezik németesen lichthofnak is, tévesen pedig lifthofnak.
5/5 anonim válasza:
Köszi, ma is tanultam valamit :)
1. voltam
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!