Légy Jó Mindhalálig?! (fogalmazás)
Legyen Orczy Vilmos szemszögéből, ők végül is barátok lesznek a regény folyamán.
Nyilas Mihály osztálytársam, ő is a Debreceni Református Gimnázium tanulója, mint én, de ő a kollégiumban lakik, mert vidéken élnek a szülei és a testvérei.
Szegény fiú, egyszerű ruhákban jár, és még télen is szalmakalapban, mert elveszítette a posztókalapját.
Bátortalan, félénk fiú, én nem hagytam volna szó nélkül, hogy a pakkomat kibontsák, biztosan panaszt tettem volna.
Nemcsak az ennivalót ették meg a szobatársai, de Böszörményi még a cipőkenőcsöt is felfalta.
Ez azért nevetséges tett volt.
Misi többször járt nálunk, láttam rajta, hogy zavarban van, főleg, amikor a kuzinjaim is megérkeztek.
Alig mert szóba állni valakivel.
Én szeretem, jó eszű, jó tanuló fiú, segítőkész, Sanyikát is türelmesen tanítja, lelkiismeretes is, A megbeszélt időben mindig ott van.
Szerintem nem kellett volna elvállalnia a számok megtételét a lutrin, ez még nem egy kisdiáknak való feladat, és a levél kézbesítése sem, amire török János kérte.Mind a két ügyből csak baja származott, én pedig mondtam neki, ne vállalja el ezeket.
De ő nagyon jó fiú, nem merte visszautasítani, ha valamire megkérték.
Gimesivel ezért segítettünk neki, sőt apámat is bevontuk a nyomozásba, amikor nem haladtunk. Én láttam, apa is, hogy itt felnőtt segítségére lett volna szükség, már előbb is.
Sajnáltam Misit, hogy ilyen ügyekbe keveredett, azért próbáltuk őt tisztázni a vádak alól.
Azt is sajnálom, hogy elmegy a gimnáziumból, és hogy a városból is elköltözik, mert így már nem találkozunk többet.
Nagyon megkedveltem őt, szívesen barátkoznék vele továbbra is, és jobban odafigyelnék a dolgaira, hogy időben figyelmeztessem. Nem szabad mindenkiben megbízni, akit nem ismer eléggé az ember, mert vannak olyanok, akik még a kisgyerekeket is becsapják, meglopják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!