Fogalmazás. Álmokkal kapcsolatban. Segítség valakitől?
Ha valakinek volt valamilyen érdekes álma, vagy tudna nekem egy fogalmazást írni az álmokkal kapcsolatban...megköszönném.
2012.11.25-ig kellene. Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Petőfi Sándornak van egy szép verse, Jövendölés a címe.
"Mondád anyám, hogy álmainkat
éjente festi égi kéz,
az álom ablak, melyen által,
lelünk szeme jövőbe néz."
Anyám, álmodtam én is egyet,
nem fejtenéd meg, mit jelent?
Szárnyim növének, s átröpültem
a levegőt, a végtelent.
Fiacskám, lelkem drága napja
napomnak fénye örvendezz,
hosszúra nyújtja élted Isten,
álmodnak boldog titka ez."
Azért írtam az irodalmi idézetet, mert adhat egy ötletet, én is hallottam, gyakori álom a repülés, talán Veled is előfordult már.
Erről így a versre hivatkozva már lehet többet is írni, hozzátéve a személyes vonatkozásokat.
De szintén sokakkal fordul elő a valaki, valami elől való futás, menekülés az almokban.
Vagy egy olyan érzés, amikor úgy tűnik, valamikor ez már megtörtént velünk, talán álmunkban fordult elő hasonló eset. Ez a francia kifejezés: deja vu /dezsa vü/ érzés.
Természetesen nagyon gyakran fordul elő az a fajta álom, amelyben életünkben már megtörtént helyzetet élünk át újra, vagy majdnem úgy, mint ahogyan történt, vagy az e esemény nem ugyanaz, de a szereplők, a helyszín visszatér.
Állítólag mindig csak a legutolsó álomra emlékezünk, tehát arra, amelyet akkor álmodtunk, mielőtt felébredtünk.
Az álom a mélyen alvás fázisában fordul csak elő.
Gondolatok voltak, remélem segít valamennyire !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!