Segitcs ebbe a könnyü matek példában lecci!?
Illetve ha átnézed, mi a feladat, ezt is pontosítsd, amit már kérdeztem:
"És nagyon nem mindegy, hogy 2x^3 vagy (2x)^3
Illetve 3x^3 vagy (3x)^3 "
(x^5-2x^3)/3x^3
A megoldást nem lenne jó elmondani, pedig a linken az is ott volt. De segítek:
1. Hogyan tudnád felírni az x^5-ent máshogy? Pl. hogy elvégezhető legyen az osztás?
2. végezd el az osztást
3. kész a feladat
RhisiartK: a deriválás egyetemi szint, és szerintem itt középiskolásról van szó... ahogy írta is, nem egyetemista...
Tehát szerintem vagy az a feladat, hogy hozza egyszerűbb alakra, vagy egy egyenlet egyik fele...
Középiskolai szinten az utóbbira tippelek...
Ha igazam van, nézd meg a másik oldalt is, és hozd a két oldalt közös nevezőre, úgy könnyebb számolni...
Ha tényleg deriválás lenne.... középiskolában, akkor előre féltem tőle a lányomat... :S
a matek sikerült örök halam. kene segitseg kemiaba, mert ma 10tol dogat irok.
1. Jód fizikai tulajdonságai: (összesen 8 pont)
- szín, szag, halmazállapot (2 pont)
- olvadás és forráspont: alacsony/magas (1 pont)
- olvadás és forráspont értékek magyarázata (1 pont)
- vízoldhatóság: rossz/jó (1 pont)
- vízzel való reakciójának egyenlete (1 pont)
- sűrűség: levegőnél nagyobb/kisebb (1 pont)
- sűrűség kiszámítása standard körülmények között (1 pont)
2. Kísérletelemzés (10 pont)
a) Mit tapasztalunk, ha a hidrogén és a klór UV-fény hatására reakcióba lép? (1 pont)
b) Írja fel a reakció egyenletet! (1 pont)
c) A halogének csoportjában a hidrogén és a halogén közötti reakció hevessége a rendszám növekedésével csökken/nő. (1 pont)
d) Írja fel az alábbi reakciók egyenleteit! (2 pont)
- nátrium és fluor
- kálium és jód
e) A kálium-jodidos jód-oldat neve Lugol-oldat. Keményítőre csepegtetve elszíneződést tapasztalunk. Milyen színt látunk? Magyarázza meg ennek az okát! (2 pont)
f) Írja fel a hidrogén-fluorid és a szilícium-dioxid rendezett reakció egyenletét! Mely folyamat egyenlete ez? (3 pont)
3. Számítás (12 pont)
a) 40 g 28 m/m%-os sósavat és 20 g vizet öntünk össze. Mennyi a keletkező oldat tömegszázalékos összetétele? (4 pont)
b) Írja fel a hidrogén és a klór reakció egyenletét! Számítsa ki standard körülmények (24,5 dm3/mol) között 49 dm3 klór hány g hidrogénnel reagál és hány dm3 hidrogén-klorid fog keletkezni? (8 pont)
ebbol a feladatsorbol kb. 6 pontot tudtam osszeszedni a konyvbol. nagyon kemeny a kemiatanarunk, mar 3 db eggyesem van, es egy darab harmason azt is felelesre kaptam. ebbol ha eggyest irok megbuktat aztmonta. legyszi segitseteeeeee, probalok tanulni, de nekem nem megy
na leirom mik vannak meg, de azok is tippek
1. Jód fizikai tulajdonságai:
- szín, szag, halmazállapot: szürke, szagtalan, szilárd (bár itt a könyvben a kepeken lila gáznak néz ki, nem tudom most meik)
- olvadás és forráspont: alacsony
- olvadás és forráspont értékek magyarázata: hat itt a konyv azt irja, hogy mivel csak gyengék a másodlagoskötések vagy mik azért, de ezt kifejtene valaki?
- vízoldhatóság: azt irja a klornal rosszabb, akkor most rossz v. jo?
- vízzel való reakciójának egyenlete: errol semmi nincs
- sűrűség: gőzom sincs
- sűrűség kiszámítása standard körülmények között: hat.... na ez betett! itt most azt sem tudom mi a feladat
2. Kísérletelemzés (10 pont)
a) Mit tapasztalunk, ha a hidrogén és a klór UV-fény hatására reakcióba lép? hidrogen klorid keletkezik (?)
b) Írja fel a reakció egyenletet! H2 + Cl2 ----> 2HCl (ez tuti jó, így vana konyvbe)
c) A halogének csoportjában a hidrogén és a halogén közötti reakció hevessége a rendszám növekedésével csökken/nő. (errol egy mukk sincs)
d) Írja fel az alábbi reakciók egyenleteit! (2 pont)
- nátrium és fluor: csak natrium es klor van a konyvbe!! miert kerdez olyat, amit nem tanulunk! kerlek HELPPP!
- kálium és jód: errol meg csak szóesik, hogy van kálium-jodidos oldat.
e) A kálium-jodidos jód-oldat neve Lugol-oldat. Keményítőre csepegtetve elszíneződést tapasztalunk. Milyen színt látunk? Magyarázza meg ennek az okát! (2 pont) Na végre ezt tudtam!!!! KEK szint latunk, de az okarol nincs irva:(
f) Írja fel a hidrogén-fluorid és a szilícium-dioxid rendezett reakció egyenletét! Mely folyamat egyenlete ez? (3 pont) ???????????????MIVAN????????
3. Számítás (12 pont)
a) 40 g 28 m/m%-os sósavat és 20 g vizet öntünk össze. Mennyi a keletkező oldat tömegszázalékos összetétele? (4 pont)
b) Írja fel a hidrogén és a klór reakció egyenletét! Számítsa ki standard körülmények (24,5 dm3/mol) között 49 dm3 klór hány g hidrogénnel reagál és hány dm3 hidrogén-klorid fog keletkezni? (8 pont)
HU szamitasokbol uggyis 0 pontot erek majd el. azokbol meg kulon eggyest is ad mindig a boszorkany, mert szerinte marhasagokat irok, ugyhogy ........:(
JA a ponthatarok
30-25=5
24-21=4
20-16=3
15-12=2
11-0=0
Szval hogy ne bukjak meg kene vagy 16 pont, de en mar orulnek a 12 nekis.
OK... de amit belinkeltél, az nem középszint volt ;)
Kérdező: bocs, a kémiáról lemaradtam, de ellenkezne az elveimmel... más dolog segíteni, és rávezetni a megoldásra, és megint más megírni helyetted egy olyan dolgozatot, aminek a fele elméleti kérdésből áll...
Ha az elméleti részt megtanultad, írj rám, a feladat megértésében szívesen segítek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!