Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Segitcs ebbe a könnyü matek...

Segitcs ebbe a könnyü matek példában lecci!?

Figyelt kérdés
x a ötön minusz kettő x a köbbön ez az egesz alatt egy visszintes vonal és ott három x a harmadikon.
2012. nov. 15. 01:18
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Illetve ha átnézed, mi a feladat, ezt is pontosítsd, amit már kérdeztem:

"És nagyon nem mindegy, hogy 2x^3 vagy (2x)^3

Illetve 3x^3 vagy (3x)^3 "

2012. nov. 15. 03:07
 12/21 RhisiartK válasza:

(x^5-2x^3)/3x^3

A megoldást nem lenne jó elmondani, pedig a linken az is ott volt. De segítek:

1. Hogyan tudnád felírni az x^5-ent máshogy? Pl. hogy elvégezhető legyen az osztás?

2. végezd el az osztást

3. kész a feladat

2012. nov. 15. 03:14
 13/21 anonim ***** válasza:

RhisiartK: a deriválás egyetemi szint, és szerintem itt középiskolásról van szó... ahogy írta is, nem egyetemista...

Tehát szerintem vagy az a feladat, hogy hozza egyszerűbb alakra, vagy egy egyenlet egyik fele...

Középiskolai szinten az utóbbira tippelek...

Ha igazam van, nézd meg a másik oldalt is, és hozd a két oldalt közös nevezőre, úgy könnyebb számolni...

Ha tényleg deriválás lenne.... középiskolában, akkor előre féltem tőle a lányomat... :S

2012. nov. 15. 03:24
 14/21 A kérdező kommentje:

a matek sikerült örök halam. kene segitseg kemiaba, mert ma 10tol dogat irok.

1. Jód fizikai tulajdonságai: (összesen 8 pont)

- szín, szag, halmazállapot (2 pont)

- olvadás és forráspont: alacsony/magas (1 pont)

- olvadás és forráspont értékek magyarázata (1 pont)

- vízoldhatóság: rossz/jó (1 pont)

- vízzel való reakciójának egyenlete (1 pont)

- sűrűség: levegőnél nagyobb/kisebb (1 pont)

- sűrűség kiszámítása standard körülmények között (1 pont)

2. Kísérletelemzés (10 pont)

a) Mit tapasztalunk, ha a hidrogén és a klór UV-fény hatására reakcióba lép? (1 pont)

b) Írja fel a reakció egyenletet! (1 pont)

c) A halogének csoportjában a hidrogén és a halogén közötti reakció hevessége a rendszám növekedésével csökken/nő. (1 pont)

d) Írja fel az alábbi reakciók egyenleteit! (2 pont)

- nátrium és fluor

- kálium és jód

e) A kálium-jodidos jód-oldat neve Lugol-oldat. Keményítőre csepegtetve elszíneződést tapasztalunk. Milyen színt látunk? Magyarázza meg ennek az okát! (2 pont)

f) Írja fel a hidrogén-fluorid és a szilícium-dioxid rendezett reakció egyenletét! Mely folyamat egyenlete ez? (3 pont)

3. Számítás (12 pont)

a) 40 g 28 m/m%-os sósavat és 20 g vizet öntünk össze. Mennyi a keletkező oldat tömegszázalékos összetétele? (4 pont)

b) Írja fel a hidrogén és a klór reakció egyenletét! Számítsa ki standard körülmények (24,5 dm3/mol) között 49 dm3 klór hány g hidrogénnel reagál és hány dm3 hidrogén-klorid fog keletkezni? (8 pont)

ebbol a feladatsorbol kb. 6 pontot tudtam osszeszedni a konyvbol. nagyon kemeny a kemiatanarunk, mar 3 db eggyesem van, es egy darab harmason azt is felelesre kaptam. ebbol ha eggyest irok megbuktat aztmonta. legyszi segitseteeeeee, probalok tanulni, de nekem nem megy

2012. nov. 15. 04:43
 15/21 A kérdező kommentje:

na leirom mik vannak meg, de azok is tippek

1. Jód fizikai tulajdonságai:

- szín, szag, halmazállapot: szürke, szagtalan, szilárd (bár itt a könyvben a kepeken lila gáznak néz ki, nem tudom most meik)

- olvadás és forráspont: alacsony

- olvadás és forráspont értékek magyarázata: hat itt a konyv azt irja, hogy mivel csak gyengék a másodlagoskötések vagy mik azért, de ezt kifejtene valaki?

- vízoldhatóság: azt irja a klornal rosszabb, akkor most rossz v. jo?

- vízzel való reakciójának egyenlete: errol semmi nincs

- sűrűség: gőzom sincs

- sűrűség kiszámítása standard körülmények között: hat.... na ez betett! itt most azt sem tudom mi a feladat

2. Kísérletelemzés (10 pont)

a) Mit tapasztalunk, ha a hidrogén és a klór UV-fény hatására reakcióba lép? hidrogen klorid keletkezik (?)

b) Írja fel a reakció egyenletet! H2 + Cl2 ----> 2HCl (ez tuti jó, így vana konyvbe)

c) A halogének csoportjában a hidrogén és a halogén közötti reakció hevessége a rendszám növekedésével csökken/nő. (errol egy mukk sincs)

d) Írja fel az alábbi reakciók egyenleteit! (2 pont)

- nátrium és fluor: csak natrium es klor van a konyvbe!! miert kerdez olyat, amit nem tanulunk! kerlek HELPPP!

- kálium és jód: errol meg csak szóesik, hogy van kálium-jodidos oldat.

e) A kálium-jodidos jód-oldat neve Lugol-oldat. Keményítőre csepegtetve elszíneződést tapasztalunk. Milyen színt látunk? Magyarázza meg ennek az okát! (2 pont) Na végre ezt tudtam!!!! KEK szint latunk, de az okarol nincs irva:(

f) Írja fel a hidrogén-fluorid és a szilícium-dioxid rendezett reakció egyenletét! Mely folyamat egyenlete ez? (3 pont) ???????????????MIVAN????????

3. Számítás (12 pont)

a) 40 g 28 m/m%-os sósavat és 20 g vizet öntünk össze. Mennyi a keletkező oldat tömegszázalékos összetétele? (4 pont)

b) Írja fel a hidrogén és a klór reakció egyenletét! Számítsa ki standard körülmények (24,5 dm3/mol) között 49 dm3 klór hány g hidrogénnel reagál és hány dm3 hidrogén-klorid fog keletkezni? (8 pont)

HU szamitasokbol uggyis 0 pontot erek majd el. azokbol meg kulon eggyest is ad mindig a boszorkany, mert szerinte marhasagokat irok, ugyhogy ........:(

2012. nov. 15. 04:51
 16/21 A kérdező kommentje:

JA a ponthatarok

30-25=5

24-21=4

20-16=3

15-12=2

11-0=0

Szval hogy ne bukjak meg kene vagy 16 pont, de en mar orulnek a 12 nekis.

2012. nov. 15. 04:53
 17/21 RhisiartK válasza:
Válasz a #13-asnak. Nem egyetemi szintet mondtam. Nem kellett deriválni, csak közös alapú hatványok szorzása volt. Ilyen kinézetű feldatoknál középiskolában és egyetemen is a kifejezeés (feladat) átalakítása, egyszerűbb alakra hozása a cél. Ehhez pedig csak a hatványozás szabályait és a 4 alapműveletet kell ismerni.
2012. nov. 15. 11:12
 18/21 anonim ***** válasza:

OK... de amit belinkeltél, az nem középszint volt ;)

Kérdező: bocs, a kémiáról lemaradtam, de ellenkezne az elveimmel... más dolog segíteni, és rávezetni a megoldásra, és megint más megírni helyetted egy olyan dolgozatot, aminek a fele elméleti kérdésből áll...

Ha az elméleti részt megtanultad, írj rám, a feladat megértésében szívesen segítek.

2012. nov. 15. 12:19
 19/21 anonim válasza:
Azért nyugtass meg, hogy ez valami kisegítő iskola, ugye?
2012. nov. 15. 12:42
 20/21 A kérdező kommentje:
szted ahol ilyeneket tanulok kémiabol mint a fent emlitettek akkor kisegito iskola bmeg. mond el akkor a kibszott bróm sűrűsége hogy aránylik ehhez, ahhoz:@ tuti bukta lesz. a hüe tanár direkt újra írta a feladatsort és minden helyett más volt. jód helyett bróm, reakciók helyett tök más, ilyen vas meg réz.... a számítás meg. arra már szerintem közbe kitervelte h ad egy nagy karót.
2012. nov. 15. 13:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!