Valaki irodalmat segítsen!?
Figyelt kérdés
Szóval elemezni kellett ket verset(itt mar elakadtam, mert elfelejtettem hogy kell...) az igazi országot es az európát(babitstol) aztan kerdesekre valaszolni!
1. miért keresi babits az "igazi" hazát álmaiban, képzeletében?
2.mit jelképez Az iazi ország című versben a kard és a vám?
3.hogyan ertelmezed a "holt rög" megszemélyesiteset?
4.Hogyan ertelmezi az európa cimű vers a "nagyobbik hazát"?
5. hogyan erzekeltetik a magasságot és a műveltséget a földrajzi nevek?
6.hogyan foglalt állást prózában a jól értelmezett hazaszeretetéről Babits mihály?
7. néhány mondatban fejtsd ki véleményed arról, hogy magyarország helye eurpában van - nem csak földrajzi ertelemben!
2012. nov. 6. 20:21
1/1 anonim válasza:
Ne mondd, hogy nem tudsz ezekre válaszolni. Egy érettségire készülő középiskolásnak ilyen szintű szövegértési és elvonatkoztatási kompetenciával rendelkeznie kell. (Sose akartam elhinni, hogy a Pisa-jelentések a valóságot takarják.) Inkább mondd azt, hogy lusta vagy, az kevésbé vet rád rossz fényt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!