Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Az 1,2,3,4,5,6,7 számjegyekből...

Az 1,2,3,4,5,6,7 számjegyekből négyjegyű számokat készítünk úgy, hogy egy számjegy legfeljebb kétszer szerepelhet egy számban. Hányféle lehetőségünk van?

Figyelt kérdés
Segítsetek légyszi
2012. nov. 6. 19:59
 1/4 bongolo ***** válasza:

Ha nem lenne korlátozás: 7^4

Ebben benne vannak a 3-szoros és 4-szeres ismétlések is.

- 4-szeres: 7 lehetőség

- 3-szoros:

--- Van 7-féle szám, amiből 3 példány van

--- A negyedik számjegy 6-féle lehet

--- A negyedik számjegy 4-féle helyen állhat

- tehát van 7·6·4 olyan, amiben van 3-szoros ismétlés.

A válasz tehát: 7^4 − (7·6·4 + 7)

2012. nov. 6. 21:27
 2/4 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséged, az az igazság, hogy számoltam már mindenhogyan, de csak közelítő értékeket kaptam...
2012. nov. 7. 11:10
 3/4 A kérdező kommentje:

Magyar kártyából húzogatunk lapokat visszatevéssel. A nagy számok Bernoulli-féle trv-e alapján adjunk becslést arra, legalább hányx kell húznunk ahhoz, h a kihúzott pirosak rel. Gyak-a legalább 0,9 val. -gel 0, 05-nál kevesebbel térjen el 1/4 -től?

Ezt a feladatot meg tudtam csinálni, de csak nagy nehezen sikerült, ha letudnád nekem ezt vezetni, azt megköszönném, több feladat nincsen, azokat sikerült megcsinálnom.

2012. nov. 8. 18:15
 4/4 bongolo ***** válasza:
2012. nov. 9. 01:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!