Zérushely kiszámolásának módja mitől függ?
Figyelt kérdés
Néha megoldóképlettel kell néha meg ilyen gyökös módszerrel. Mitől függ, hogy melyiket kell használni? Köszi a segítséget!2012. okt. 31. 03:50
1/4 anonim válasza:
Ha van egy egyváltozós fgv mondjuk f(x), a zérushelyei azok a pontok ahol f(x)=0. Ez egy egyismeretlenes egyenlet, hogy hogy oldjuk meg, attól függ, hogy milyen egyenlet. Ha másodfokú, akkor használhatjuk a másodfokú egyenlet megoldóképletét. Azt sajnos nem tudom mit értesz gyökös módszer alatt, de tökmind1, hogy egy egyenletet milyen módszerrel oldasz meg, a megoldásainak ugyanannak kell lennie ha jól csináltad.
2/4 A kérdező kommentje:
Van egy olyan feladatom, hogy : f(x)=xnegyediken-2xmásodikon
Aztán négyzetessé kell alakítani tehát xnégyzet(xnégyzet-2). És a tanárnak zérushelynek kijött az x1=0 X2=gyök2 x3=-gyök kettő...ezt másodfokú egyenlettel tuti nem tudom kiszámolni és azt sem értem, hogy hogy jött ki neki 3 gyök..mert a függvényvizsgálat további lépéseinek elvégzéséhez csak kettő kellene...bocsi ha zavarosan fogalmazok, de...remélem azért érthető
2012. okt. 31. 10:14
3/4 anonim válasza:
Egy szorzat akkor és csak akkor nulla ha vmelyik tényezője nulla, tehát vagy ha az xnégyzet=0, ami egy másodfokú, megoldása x1=0, vagy ha xnégyzet-2=0, ami egy másodfokú, megoldása +/-gyök2.
4/4 anonim válasza:
Másodfokú egyenletnek legfeljebb 2, negyedfokúnak legfeljebb 4 zérushelye lehet.
Melyik az a függvényvizsgálati pont ahol csak 2 zh lehetséges?
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!