Irodalom házi dolgozathoz adnátok ötleteket (fogalmazás)?
Téma: Robinson Crusoe szigetén jártam
Fogalmam sincs, mit kellene írnom, nem vagyok valami kreatív. Csak ötletek kellenének, hogy körülbelül miről írjak.
Előre is köszi a segítséget!
Kétszer is elolvastam a könyvet. Nem az a gond, hogy nem ismerem, mert ismerem a művet. Az a baj, hogy egyszerűen nem tudok megírni egy fogalmazást. Vagyis meg tudnám írni, de kreativitásom nulla.
Kérlek írnátok nekem egy kis vázlatot, hogy miről szóljon a fogalmazás?
Jó, ha a könyvre emlékszel, mert én nagyon régen olvastam, és már csak a lényeg van meg.
De a fogalmazást elkezdeni tudok segíteni.
Kezdheted a bevezetésben azzal, hogy a családot nagyon lesújtotta a hír, amikor megtudtátok, hogy nagybátyád, Robinson Crusoe nem tért vissza a hajóútról, amelyre indult.
Joggal feltételeztétek, hogy valami baj történt , viharba került, elsüllyedt, de nem tudtatok belenyugodni az ő elveszésébe, ezért néhány év elteltével expedíciót szervezett a család feje, és elindultatok a keresésére.
Te gyermekként /fiatal felnőttként/ velük tartottál.
Ekkor jöhet egy hajóút ecsetelése, míg egy közeli szigeten kikötve megtudjátok, hogy valóban katasztrófát szenvedett errefelé egy hajó, de utasairól nem tudnak.
Tovább indultok, ekkor érkeztek meg a lakatlannak hitt szigetre, ahol emberi kéz nyomaira bukkantok, itt leírhatod, miket láttok, ház, berendezés stb.
Majd a sziget másik oldalán kalandozva a túlélő Robinsonnal is találkoztok végre, Péntek társaságában.
Itt persze az időket egyeztetni kell, mert , ha jól tudom elég soká volt távol, és gondolom az lenne a vége a történetnek, hogy hazaviszitek a hosszú éveken át egyedül élő Robinsont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!