12ben mik a kötelező olvasmányok?
Figyelt kérdés
szeretném már elkezdni az olvasást:)2009. júl. 13. 21:38
1/10 anonim válasza:
szerintem nincsenek, nekem legalábbis nemvoltak.
2/10 anonim válasza:
Változo, tanára válogatja, tényleg mindenhol más.
Az én 12.-es osztályomnak most ezeket adtam fel: Szabó Magda: Az ajtó (mert nekik érettségi tétel lesz), Dürrenmatt: Fizikusok, József Jolán: A város peremén, Thomas Mann: József és testvérei, Marquez: Száz év magány.
Nem mondom, hogy neked ezek lesznek, valószínűleg nem, de ha szeretsz olvasni, és szeretnél magadnak pár jó olvasmányélményt, akkor a fentiek bármelyikét ajánlom. :)
4/10 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat:) hát akkor marad a hobbi olvasás.. :)
2009. júl. 13. 22:15
5/10 anonim válasza:
Én most ballagtam, de nem emléxek, mik voltak :DDDDD pedig volt... nagyon sok :S
6/10 A kérdező kommentje:
:D sebaj..:) azért köszi:)
2009. júl. 13. 22:45
7/10 anonim válasza:
Bulgakov: A mester és margarita
Hemingway: Az öreg halász és a tenger
Örkény: tóték
Brecht: Kurázsi mama
Ottlik Géza: Iskola a határon
legalábbis nekem ezek voltak
8/10 anonim válasza:
Franz Kafka: Az átváltozás
Bertolt: Kurázsi mama
Babits Mihály:Jónás könyve
Móricz Zsigmond:Barbárok
Kosztolányi Dezső: Édes Anna
9/10 anonim válasza:
tanára válogatja, van vagy 6, de gyakorlatilag semmi, legalábbis én nem tudtam róla hogy van és 4-re érettségiztem magyarból :D
10/10 A kérdező kommentje:
húú köszönöm a válaszokat.. aranyosak vagytok..:)
2009. júl. 19. 17:03
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!