Hogyan készüljek fel a gazdaság pótvizsgámra?
Sziasztok!
Az a nagy problémám, hogy év végén meghúztak "gazdasági környezetünk" tantárgyból, hiába tanultam, ahogy csak bírtam, a tanár pikkel rám.
Szóval: tegnap kiküldték a kérdéseket, melyekből fel kell készülnöm, és AZ ANYAG FELÉT NEM VETTÜK! TANKÖNYV NINCS, CSAK A FÜZET. Amibe viszont mindent leírtam, én ezek nincsenek. Így gondolom az osztálytársaimnak sem. Ezért tőletek kérek segítséget, hátha tudtok nekem segíteni.
A kérdések:
Vállalkozás:
Egyéni vállalkozás lényege létrehozása, vállalkozói igazolvány kiváltásának feltételei
Társas vállalkozások:
Alapító okirat, a társaság vagyona, a tagok felelőssége, jogi személyiség fogalma
Közkereseti társaság, Betéti társaság, Korlátolt felelősségű társaság, Részvénytársaság lényege, rövid jellemzése
Állami vállalat, Szövetkezet, Non-profit szervezetek
A vállalkozás megszűnése
Az ár:
Árrendszer fogalma
Árak csoportosítása, az ár felépítése
Árral kapcsolatos fogalmak (árrés, beszerzési és eladási ár, nettó és bruttó ár)
Árképzés, módszerei
Költség és ráfordítás
Fogalma, lényege
Költségek csoportosítása
Költségek fajtái
A gazdálkodás személyi feltételei:
A Munka törvénykönyve.
Munkaviszony, munkaszerződés
Kollektív szerződés
A munkáltató és a munkavállaló jogai és kötelezettségei
Pénzügyi ismeretek:
Pénzügyi politika fogalma, fajtái
Bankrendszer fogalma, fajtái
MNB lényege, feladatai
Kereskedelmi bankok lényege, feladatai
Hitel, pénzforgalom
ELŐRE IS KÖSZÖNÖM! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!