A cukrokkal és fehérjékkel kapcsolatban?
Mi a szerepe a tápanyagoknak az élő szervezetek működésében?
Miből jönnek létre a zsírok és az olajok?, Mi a közös nevük?
Milyen karbonsavak alkotják főként a zsírokat?
Milyen karbonsavak alkotják főként az olajokat?
Mi a zsírok és olajok előfordulása?
Miből és hogyan képződnek a szénhidrátok a természetben, a folyamat neve? jelölése?
MI a hasonlóság, és mi a különbség a keményítő és cellulóz között?
Régebben a tejfölt liszt hozzáadásával sűrítették, hamisították. A hamisított tejfölt jóddal mutatták ki, hogyan?
Milyen cukor mennyisége adja a vércukorszint értékét?
Milyen módon jutnak a megfelelő fehérjékhez az élőlények? a növények, az állatok, és az ember?
Milyen fehérjéket nevezünk?
teljes értékű fehérjének?
nem teljes értékű fehérjének?
pl: teljes értékű fehérjének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!