Segítség kellene egy történelem házi dolgozathoz 1956 eseményeiről. Valaki?
Szerintem az elején pár mondatban elemezd a szovjet megszállást és a terrort.
a forradalommal kapcsolatban lényeges (szerintem)
Lengyelországi tüntetésekre válaszul a magyar diákság szimpátia tüntetést szervez a Bem szobornál.
A tömeg méretétől megijedt Gerő katonai segítséget kér.
Ledöntik a Sztálin szobrot.
Elfoglalják a rádiót ahol kitör a fegyveres harc is.
24-én a szovjetek harckocsikat küldenek, megkezdődnek az utcai harcok.
25-én a Kossuth térre vonult tüntetők közzé lőnek mire a fegyveres harcok kiújulnak és győz a forradalom, Nagy Imre új kormányt alapít.
Közben az ország majd minden településén felkelések törnek ki amit a helyi hatalom több helyen is megpróbál vérbe fojtani sikertelenül.
Magyarország szeretne független lenni és kilépni a Varsói szerződésből, ezt a szovjetek nem nézik jó szemmel, november 2-án újabb csapataik érkeznek az országba. November 4-én megindul az általános támadás. Nagy Imre hiába kér nemzetközi segítséget, Magyarországot kiszolgáltatják a szovjeteknek akik leverik a forradalmat.
A forradalmat követi a megtorlás, pontos adatok a wikin.
Szerintem a végén mindenképpen említsd meg a nemzetközi utóhatásokat. Ezek közül szerintem az egyik legfontosabb, hogy mindezt látva világszerte rengetegen kiábrándultak a kommunista ideológiából.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!