Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » Német Passzívnal mi van akkor...

Német Passzívnal mi van akkor h Man van?

Figyelt kérdés

Illetve mikor van az amikor nem von dem (Vom) ot hasznalunk.

Aktiv mondatot alakitunk att pasziva ott eltunik a mann azthiszem csak nem tudom akkor hogy miket alakitom att illetve van amikor Werde/Wird/wurde meg ezek utan nem von demet irunk

2012. máj. 13. 20:07
 1/6 anonim ***** válasza:

man, kis betűvel mivel nem főnév, hanem névmás és soha nincs passzív mondatban.

Von + D alapvetően sem kell mondatban, csak ha bele akarjuk tenni és "durch + A"-t használunk, ha nem személy, ember volt a cselekvés végzője, mint például:

Die Stadt wurde durch den Tornado zerstört.

2012. máj. 13. 20:15
 2/6 A kérdező kommentje:

Bocsi,telorol irtam hama. Arra gondolok h pl:

Kati muss das Auto reparieren.´Das auto wird von dem Kati repariert vagy vmi hasonlo de ha Man muss das Auto reparieren .van akkor nem tudom h kell alakitani a mondatot. Tudnal benne segiteni?

2012. máj. 13. 20:24
 3/6 anonim ***** válasza:
Illetve, ha az aktív mondatban man van, akkor a passzívban semmi. Ha nagyon erőltetni akarod, akkor estenként "von jemand", de az passzív pont a "man" eltüntetésére van.
2012. máj. 13. 20:25
 4/6 anonim ***** válasza:

Akkor: Das Auto muss repariert werden.

(olyan nincs hogy von dem Kati)

2012. máj. 13. 20:26
 5/6 anonim ***** válasza:
És nem "von dem Kati", hanem "von Kati". Németben is hasonlóan nem szokás kitenni a határozott névelőt személynevek elé.
2012. máj. 13. 20:26
 6/6 A kérdező kommentje:
Koszi,Kati :D egy nemet oldalon volt egy hosszu mondat azt vagtam le. Nagyon nem vagom ezt a passzivt :S
2012. máj. 13. 20:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!