HA függvény használata, hogyan? (lent)
Szóval az érdekelne,hogy hogyan lehet Ha függvénnyel 3féle variációt létrehozni?
Pl.:vannak kocsik ha 10fT-nál drágább egy kocsi akkor drága,ha 5 fölött van közepes ár kategóriába tartozik,de ha öt alatt akkor olcsó.
Remélem érthető amire gondolok.
Excel-ről van szó?
HA( feltétel; igaz eset; minden más )
A minden más helyére pedig beírhatod a beágyazott HA függvényt.
HA( ár>10; drága ; HA( ár>5; közepes ; olcsó ))
Tegyük fel, hogy az A1 cellában van az ár.
=HA( A1>10; "drága" ; HA( A1>5; "közepes" ; "olcsó" ))
Működnie kellene.
15:49 voltam.
Elnéztem.
Jó mégis köszi.
Az elsőnek részben van igaza, de a ha argumentumai:
feltétel (egy logikai vizsgálat, ami vagy igaz vagy hamis); érték, ha igaz a feltétel; érték, ha hamis.
Az érték szinte bármi lehet mindkét esetben, így akár egy ha függvény is. Itt az igaz és a hamis is lehet egy újabb ha függvény. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy a hamis argumentum hozzon be további elágazást.
Mondjuk legyen a kocsi ára A5
HA(A5>1000;"drága";HA(A5>5000;"közepes";"olcsó")
De ezt ugyanúgy meg lehet csinálni a másik irányból:
HA(A5<5000;"olcsó";HA(A5<10000;"közepes";"drága")
"Az elsőnek részben van igaza, de a ha argumentumai:
feltétel (egy logikai vizsgálat, ami vagy igaz vagy hamis); érték, ha igaz a feltétel; érték, ha hamis."
Ugyanezt írtam, csak ahogy te írtad, úgy nem biztos, hogy értené a kérdező, hogy lesz ebből több ágú vizsgálat. Ha az egyik ág igaz, akkor a hamis az minden más. :)
"Egyáltalán nem szükségszerű, hogy a hamis argumentum hozzon be további elágazást."
Elbonyolítani meg végképp nem akartam, szerintem ha ezt érti, akkor majd ő továbblép az általánosabb megfogalmazás felé.
Értem,és sikerült is.
Köszönöm mindenkinek a választ.
Értem...
Szerintem viszont pont ahogyan te fogalmaztad meg az félrevezethető lehet, de lehet, hogy ez csak az én gondolatmenetemhez nem passzol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!