Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Házifeladat kérdések » HA függvény használata,...

HA függvény használata, hogyan? (lent)

Figyelt kérdés

Szóval az érdekelne,hogy hogyan lehet Ha függvénnyel 3féle variációt létrehozni?

Pl.:vannak kocsik ha 10fT-nál drágább egy kocsi akkor drága,ha 5 fölött van közepes ár kategóriába tartozik,de ha öt alatt akkor olcsó.

Remélem érthető amire gondolok.

2012. márc. 14. 15:35
 1/9 anonim ***** válasza:

Excel-ről van szó?

HA( feltétel; igaz eset; minden más )

A minden más helyére pedig beírhatod a beágyazott HA függvényt.

HA( ár>10; drága ; HA( ár>5; közepes ; olcsó ))

2012. márc. 14. 15:49
 2/9 Tactical ***** válasza:
Nem vagyok egy nagy exel szakértő, de szerintem egyszerű HA függvénnyel nem lehet 3 variációt megadni.
2012. márc. 14. 15:51
 3/9 A kérdező kommentje:
Nem tudom,tanár mondta hogy lehet,de ez nem működik amit leírtál.
2012. márc. 14. 16:00
 4/9 anonim ***** válasza:

Tegyük fel, hogy az A1 cellában van az ár.

=HA( A1>10; "drága" ; HA( A1>5; "közepes" ; "olcsó" ))

Működnie kellene.

15:49 voltam.

2012. márc. 14. 16:03
 5/9 A kérdező kommentje:

Elnéztem.

Jó mégis köszi.

2012. márc. 14. 16:05
 6/9 anonim ***** válasza:

Az elsőnek részben van igaza, de a ha argumentumai:

feltétel (egy logikai vizsgálat, ami vagy igaz vagy hamis); érték, ha igaz a feltétel; érték, ha hamis.

Az érték szinte bármi lehet mindkét esetben, így akár egy ha függvény is. Itt az igaz és a hamis is lehet egy újabb ha függvény. Egyáltalán nem szükségszerű, hogy a hamis argumentum hozzon be további elágazást.

Mondjuk legyen a kocsi ára A5

HA(A5>1000;"drága";HA(A5>5000;"közepes";"olcsó")

De ezt ugyanúgy meg lehet csinálni a másik irányból:

HA(A5<5000;"olcsó";HA(A5<10000;"közepes";"drága")

2012. márc. 14. 16:06
 7/9 anonim ***** válasza:

"Az elsőnek részben van igaza, de a ha argumentumai:

feltétel (egy logikai vizsgálat, ami vagy igaz vagy hamis); érték, ha igaz a feltétel; érték, ha hamis."

Ugyanezt írtam, csak ahogy te írtad, úgy nem biztos, hogy értené a kérdező, hogy lesz ebből több ágú vizsgálat. Ha az egyik ág igaz, akkor a hamis az minden más. :)

"Egyáltalán nem szükségszerű, hogy a hamis argumentum hozzon be további elágazást."

Elbonyolítani meg végképp nem akartam, szerintem ha ezt érti, akkor majd ő továbblép az általánosabb megfogalmazás felé.

2012. márc. 14. 16:27
 8/9 A kérdező kommentje:

Értem,és sikerült is.

Köszönöm mindenkinek a választ.

2012. márc. 14. 18:45
 9/9 anonim ***** válasza:

Értem...

Szerintem viszont pont ahogyan te fogalmaztad meg az félrevezethető lehet, de lehet, hogy ez csak az én gondolatmenetemhez nem passzol.

2012. márc. 14. 19:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!