Mit kapok ha összeöntök CuCl2 és NaCl oldatokat?
Figyelt kérdés
Valami komplexnek kéne asszem keletkeznie, de fogalmam sincs...2012. febr. 26. 11:10
1/7 anonim válasza:
Két sóról van szó, ha összeöntöd ezeket semmi se fog történni.
2/7 Silber válasza:
Elvileg nincs reakció, hisz mindkét só anionja kloridion, szerintem semmi nem fog keletkezni.
Amennyiben mégis létrejön valamiféle komplex, úgy a központi atomnak a réznek kell lennie (telítetlen d-alhéj), és valami ilyesmi formát venne fel:
Nax[CuyClz], ahol x,y,z egész számok, neve pedig nátrium-z-klorokuprát.
Az angol wikipedia-szócikk szerint léteznek réz-klorokomplexek (ilyen pl. a tetrakloro-kuprát(II)-anion), így ebből következtetve keletkezhet:
Dinátrium-tetrakloro-kuprát, vagy
nátrium-tetrakloro-kuprát.
3/7 A kérdező kommentje:
hajaj, csak nem ma voltál laborban? :)
mert én igen. :)
áltkém labor @ bme vbk
2012. febr. 27. 21:39
4/7 A kérdező kommentje:
lol bakker a saját kérdésemre válaszoltam, hirtelen azt hittem valaki más írta ki :D
2012. febr. 27. 21:40
5/7 anonim válasza:
hehe ezen jót nevettem :DDDDDDDD ilyen már velem is előfordult :P
6/7 anonim válasza:
Azóta se változtattak a feladaton jelenthetem. :D
Mi a megfejtés? :)
7/7 anonim válasza:
2019.05.08 Még mindig ugyanez a feladat. Valaki megoldás?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!