Egyes költők költők időbeli besorolása hogy van (több lent)?
Irodalom tételeknél a tanár kéri, hogy az egyes költőket határoljuk be időben, és beszéljünk az adott korról?
Valaki tudna ebben segíteni egy linkkel vagy válasszal?
pl Petőfi Sándornál, ilyenkor a forradalomról kell beszélni? Vagy reformkor vagy mi?
Ebben kéne segítség.
Petőfi, Arany, Kosztolányi, Jókai, Karinthy, Ady, Babits, József Attila, Csokonai, Vörösmarty, Radnóti, Nagy László, Örkény, Kányádi Sándor, Katona József
ezek a költők, nyilván nem kérem hogy mindegyiknek írjátok le az egészet, de valami link, vagy csak a korszakukat megmondani.
Kerestem neten sokat, de nem tudom hogy pontosan mit kéne ide.
Nagyon köszönöm
Petőfi ugye a 19 sz első felében élt..és sztem a reformkorról kell akkor sztem beszélned, esetleg a forradalmi költészetéről
Arany is sztem romantikus
Kosztolányi ő ugye nyugat I. nemzedék és 19 sz vége 20 sz első fele..Babits is...itt lehet beszélni az I vh ról..Radnótinál a II vhról..ilyesmi...Csokonai a felvilágosodás korában élt..ott akkor lehet arról beszélni..vörösmarty is reformkoros(vagyis romantikus) stb..remélem segíthettem
köszi a segítséget...
1) erre nem is gondoltam -.-
2) így 5-6 hónappal érettségi után hasznos infot osztottál meg köszi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!