A Bovaryné c. regénynek miért lett épp ez a címe? és milyen realista elemek vannak a műben?
Szóval 2 kérdésre szeretnék választ kapni:
1. a cím szombóluma, tehát miért lett Bovaryné?
2. a realizmus elemei a műben?
:) aki tud segítsen,vagy link oldalt :) köszi^^
Jézusom, mi lenne, ha elolvasnád?
Ez annyira ciki, szerinted miért neveznek el egy Bovarynéról szóló regényt Bovarynénak? Az Anna Karenina miért pont Anna Karenina? :D
Bovaryné a regény címe,mert az Ő életét írja le,ahogy feleségként él.Róla szól.
Röviden csak így tudom leírni,ha nem érted a regényt,hogy férjhez megy Bovary nevezetű orvoshoz,a férje álltal megteremtett jólétbe él és nagyzól,miközbe szerelmes lesz egy másik férfiba.Bovaryé szépen lassan túlköltekezik addig amig adóságai lesznek.
A végére nem emlékszem már,hogy felakassza magát vagy a férje akassza fel magát és csak akkor kap észbe,hogy neki mindene megvolt csak nem vette észre.Ebbe sajnos nem vagyok biztos mert rég olvastam és sok regényt olvasok,már nem tudom minek mi a vége:)
bovaryné hal meg a végén :) és szerintem megmérgezi magát, nem felakasztja :D
de már én is régen olvastam!
A realizmus elemei pedig kb. hogy a hétköznapi életet írja le, nyers valóság.
Van egy férje, akit nem szeret. Egy élete, ami nem neki való, és halálosan unja. Egy szeretője, aki nem törődik vele, és elhagyja. Illetve egy gyereke, akit pedig ő nem szeret.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!